ED SYKES/Action Images
ED SYKES/Action Images

Aston Villa otpustila trenera, još dva kluba čekaju nove stratege

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 15:28

Veoma je prometno na klupama Premierligaša.

Kako su objavili službeni klupski kanali, Aston Villa je okončala suradnju s 50-godišnjim trenerom Dean Smithom nakon nešto više od tri godine. Presudio mu je poraz od Southamptona u petak, već peti zaredom ove sezone, što je najgori niz kluba u posljednje četiri godine.  Aston Villa se trenutno nalazi na 17. mjestu tablice, samo dva boda iznad zone ispadanja.

Smith je rođen u okolici Birmighama i odmalena je navijač Ville. Sa svojim klubom je 2019. izborio uspješan povratak u Premier ligu, kada su kao petoplasirana momčad Championshipa osvojili play-off turnir. Miljenik je navijača koji ga smatraju zaslužnim za povratak u elitu i uspješan opstanak u njoj u prethodne dvije sezone.

Otočki mediji kao njegovog mogućeg nasljednika navode danskog izbornika Kaspera Hjulmanda, koji u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate s reprezentacijom koja je već bukirala let za Katar.

Veoma je prometno na klupama premierligaša ove sezone. Najprije je Watford Xisca Munoza zamjenio Caludijem Ranijerijem, potom se Newcastle zahvalio Steveu Bruceu, Tottenham je doveo Contea umjesto Espirita Santa, a jučer je stradao i trener Norwicha Daniel Farke.

Uz Aston Villu, Newcastle i Norwich još uvijek čekaju nasljednike. Što se super-bogatih Svraka tiče, očekuje se da će klub uskoro službeno obznaniti dogovor s Ediijem Howeom, trenerom poznatom po atraktivnom stilu nogometa koji je bez posla od 2020. godine kada je trenirao Bournemouth. Prema medijima, klupi Norwicha najbliži je Tuchelov prethodnik na klupi Chelseaja, legendarni Frank Lampard.


Tagovi

Aston VillaDean SmithNorwich CityNewcastle

Ostale Vijesti