Asistencija Kramarića u porazu od Leipziga, Bayern neuvjerljiv, ali upisao tri boda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.01.17. | 20:42

18. kolo Bundeslige donijelo nam je derbi između dva najveća iznenađenja ove sezone, a slavili su domaćini.

U Red Bull Areni u Leipzigu gledali smo zanimljiv dvoboj između drugoplasirane i četvrtoplasirane momčadi prvenstva. Hoffenheim, za kojeg je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić igrao do 63. minute, došao je u goste najbližem pratitelju prvaka Bayerna.

Leipzig je bolje ušao u utakmicu, te su u prvih dvadeset minuta imali dvije solidne prilike Keite i Orbana iz kornera, ali nisu bili dovoljni precizni.

U 19. minuti, šok za domaće navijače. Nakon jedne opsade gola Hoffenheima, gosti su odigrali ubojitu kontru. Kerim Demirbay je poslao sjajnu dijagonalu za Nadiema Amirija koji odigrava dupli pas s Kramarićem, kojim su izbacili posljednju crtu obrane Leipziga, te je Amiriju preostalo samo da ugura loptu u gol za vodstvo 0-1.

Leipzig je nastavio pritiskati ekipu Juliana Nagelsmanna, Yossuf Poulsen je promašio stopostotnu priliku s pet metara kada je loptu poslao preko gola.

Međutim, pritisak se isplatio te u 38. minuti ekipa Ralpha Hasenhuttla uspijeva izjednačiti preko Tima Wernera, nakon nesmotrenosti obrane gostiju.

Iako je Leipzig bio puno konkretniji od gostiju, pitanje je bi li Leipzig uzeo sva tri boda da Sandro Wagner u 60. minuti nije napravio iznimno neoprezan i oštar start kada je đonom ušao u noge igrača domaćih. Sudac Wolfgang Stark mu je pokazao direktan crveni karton što je definitivno presudilo njegovoj momčadi.

Gol za pobjedu zabio je Marcel Sabitzer udarcem s vrha šesnaesterca, ali vrataru gostiju Baumannu odmogao je vlastiti igrač od kojeg se lopta odbila i promijenila smjer. Treba napomenuti da je Baumann odlično branio ostatak utakmice, ali nije uspio spriječiti novu pobjedu RB Leipziga.

 


Bayern Munchen je upisao nova tri boda i zadržao prvo mjesto ljestvice, unatoč ne pretjerano uvjerljivoj partiji u Bremenu protiv Werdera.

Poveli su Bavarci iz odlične akcije koja je počela od Manuela Neuera, a završila je tako što je Franck Ribery prošao po lijevoj strani ubacivši u sredinu za Arjena Robbena koji precizno, iz prvog dodira šalje loptu u mrežu.

Na 0-2 Bayerna povisio je David Alaba iz slobodnog udarca pogodivši lijeve rašlje vratara domaćih Wiedwalda.

Nadu Werderu pružio je Max Kruse u 53. minuti kada je odlično 'po ćevape' poslao Alabu i mirno poentirao za 1-2. Ipak, domaći nisu mogli napraviti više od toga te je Bayern upisao vrijednih tri boda.


U ostalim utakmicama Koln je demolirao Darmstadta u gostim rezultatom 1-6, a briljirali su Yuya Osako koji je upisao dva gola i asistenciju te kumovao još i autogolu domaćih, te Artjem Rudnevs koji je postigao jedan i asistirao za još dva zgoditka.

Wolfsburg je neočekivano izgubio na svom terenu od Augsburga 1-2, dok je Ingolstadt bio siguran kod kuće porazivši Hamburger 3-1.

U kasnije odigranoj utakmici Borussia iz Monchengladbacha je s 3:2 pobijedila Bayer. Momčad iz Leverkusena je preko Taha i Chicarita došla do 2:0 u prvom poluvremenu, ali je u nastavku uslijedio preokret. Stindl je dao dva, a Raffael jedan gol za goste. Tin Jedvaj je odigrao zadnjih 5 minuta za BAyer.

Bundesliga, 18. kolo rezultati:

RB Leipzig – Hoffenheim 1:2 (Werner 38', Sabitzer 77'/Amiri 18')
Werder – Bayern Munchen 1:2 (Kruse 53'/Robben 30', Alaba 45+1')
Wolfsburg – Augsburg 1:2 (Gomez 4'/H. Altintop 26', Kohr 69')
Ingolstadt – Hamburger SV 3:1 (Gross 14', Suttner 22', Cohen 47'/Sakai 63')
Darmstadt – Koln 1:6 (Sam 66' – 11m/Sulu 32' – AG, Osako 36', 72', Modeste 42', Jojić 85', Rudnevs 89')
Bayer – Borussia M 2:3 (Tah 31', Chicarito 34'/Stindl 52', 58', Raffael 71')

Rezultati by SofaScore

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

BayernAndrej KramarićHoffenheimRB Leipzig

Ostale Vijesti