Screenshot Arenasport
Screenshot Arenasport

AS i Marca o Budimiru: “Dokazao je da nije stroj nego samo čovjek”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 10:16

Nekoliko sati nakon utakmice, u 2 poslije ponoći, Osasuna je objavila da će Hrvat noć provesti u bolnici zbog tri slomljena rebra

Nakon neobjašnjivo loše izvedenog udarca s bijele točke koji je mogao donijet bod Osasuni protiv Valencije u posljednjoj utakmici 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva, a naknadno se tek otkrilo da je tada već igrao s tri slomljena rebra, što je prvi objavio Mundo Deportivo, no ne prestaju komentari po društvenim mrežama, a mi prenosimo što su napisali novinari dva najtiražnija madridska sportska dnevnika, Marce i AS-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Budimir je dokazao da je samo čovjek", piše Marca te ističe kako su to nakon utakmice ponavljali Budimirovi suigrači:

"Napadač Osasune izveo je najčudniji promašaj 11-erca posljednjih godina. Ni sam nije mogao vjerovati što je napravio. Scena njegovog promašaja obilazi svijet jer tako pouzdan i efikasan napadač je nezamislivo izveo najstrožu kaznu. Golgeter koji se ove sezone nazabijao toliko da se bori za naslov najboljeg strijelca La Lige napravio je bizarnu pogrešku. Tražio je da izvede kazneni udarac kojeg je izborio te onda blokirao samog sebe. Izveo ga je tako loše da je usput zamalo pao na pod, a loptu nije opalio nego jedva uputio prema golu, pa ju je Valencijin vratar samo pokupio. Neobjašnjivo.”

AS ima dva teksta o promašaju o kojem bruje Španjolska i Hrvatska. U jednom pod naslovom "Budimirova Panenka završila totalnom katastrofom" piše

"Nitko ne zna što je hrvatski napadač želio kada je onako izveo 11-erac. To vrijedi pogledati jer se tako nešto rijetko događa."

Drugi je naslovljen spomenutim "Budimir je samo čovjek", a u tekstu se navodi:

"Budimir je golgeterska mašina. Ali i ovaj savršeni robot dokazao je da je zapravo čovjek. Nakon što je pametno izborio kazneni udarac napravio je nevjerojatnu pogrešku prilikom izvođenje 11-erca. Čudno se ponio tom zgodom. Krenuo je prema lopti, pogledao golmana Mamardašvilija i onda se u zadnji tren predomislio. Pokušao je izvesti varku Panenkom, ali je to ispala tako da je praktički prešao preko lopte i umjesto da je šutira, samo ju je lagano gurnuo. Ovo je Budimiru prvi promašeni 11-erac u Španjolskoj, nakon što ih je pogodio prvih sedam."

Nekoliko sati kasnije, u 2 poslije ponoći, Osasuna je objavila da će najbolji strijelac momčadiove sezone sa 16 pogodaka noć provesti u bolnici u koju je odvezen nakon utakmice zbog tri slomljena rebra. (G)



Tagovi

Ante BudimirOsasunaMarcaDiario ASLa Liga

Ostale Vijesti