REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Arsenal spremio 60 milijuna za ukrajinskog dragulja, Šahtar zamjenu za njega vidi u zagrebačkom Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 22:59

Dario Srna je želju Arsenala stavio uz bok Mbappéu, Neymaru i Viniciusu, a padne li dogovor ove zime Igoru Jovičeviću bi moglo stići u svlačionicu poznato lice

Najveći dragulj ukrajinskog Šahtara svakako je Mykhaylo Mudryk, 21-godišnje lijevo krilo koje je legendarni Vatreni i sportski direktor ukrajinskog kluba Dario Srna hvalio u nekoliko navrata. U jednoj od izjava stavio ga je uz bok Mbappéa, Neymara i Viniciusa, a dodao je tome i da bi vrijedio 100 milijuna da je Brazilac. Mudryk je ove sezone zabio osam golova i sedam puta asistirao u 15 nastupa u svim natjecanjima za Šahtar, a njegov talent privukao je pažnju brojnih europskih klubova.

Možda ne 100 milijuna, ali negdje oko 60 prema pisanju brojnih engleskih medija spreman je dati Arsenal za njega. Više izvora donosilo je informaciju da se Ukrajinac još u kolovozu o svemu dogovorio s Artetom i londonskim klubom, a ostao je samo dogovor klubova.

Dogovorio je ugovor do 2027. godine, a ponuda od 30 milijuna prošlog ljeta nije zadovoljila Srnu i Šahtar. Čini se da će prema pisanju Engleza pristati na ovih 60 milijuna, a to bi značilo da mu treba pronaći i zamjenu.

I u tom dijelu Ukrajinci nisu ništa prepustili slučaju. Prema informacijama novinara VBETnewsa Harcha Khachatryana, Šahtar bi zamjenu za Mudryka doveo iz zagrebačkog Dinama. Riječ je o 21-godišnjem Antoniju Marinu, lijevom krilu koje se često nalazilo na brojnim popisima velikih svjetskih talenata. Marin je ove sezone upisao za Dinamo svega šest nastupa, ali iza sebe ima dobru sezonu s posudbe u Šibeniku. Bio je ranije i na posudbama u talijanskoj Monzi te u Lokomotivi.

Šahtarov trener Igor Jovičević svakako je upoznat s njegovim kvalitetama jer ga je imao prilike voditi kao juniora Dinama, ali i u drugoj momčadi zagrebačkih Modrih. Dođe li do dogovora o kojem pišu Ukrajinci od zime bi mogli ponovno surađivati. (rv)


Tagovi

ŠahtarAntonio MarinDarijo SrnaArsenalGNK Dinamo

Ostale Vijesti