Reuters
Reuters

Arsenal se s 'kamatama' osvetio za poraz, Van Dijk i Salah spasili Liverpool

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 22:45

Odigrane su dvije zaostale utakmice 7. kola Premier lige.

Arsenalovu seriju bez poraza u prvenstvu prekinuo je Everton 4. veljače svladavši Topnike u Liverpoolu s 1:0 i naznačio Arsenalovu mini-krizu. No, ista je trajala samo četiri utakmice, odnosno tri prvenstvena kola. Arsenal je danas u zaostaloj utakmici 7. kola, nakon što je prije toga svladao Aston Villu u gostima s 4:2 i Leicester s 1:0, razbio Everton s 4:0 u Londonu i tako se osvetio momčadi iz Liverpoola za poraz od prije mjesec dana.

Everton je dobro odolijevao Arsenalu sve do kraja prvog dijela. Bukayo Saka zabio je u 40., a talentirani Englez je u sudačkoj nadoknadi asistirao Gabrielu Martinelliju za 2:0. Za razliku od prvog dijela, Arsenal je u nastavku uspostavio apsolutnu dominaciju, a sve je bilo riješeno u periodu od 71. do 80. minute, kada je Martin Odegard zabio prvo za 3:0, a onda je Martinelli poentirao za konačni rezultat.

Arsenal sada ima pet bodova prednosti pred prvim pratiteljem Manchester Cityjem i 11, uz utakmicu više od trećeg Manchster Uniteda. U idućem kolu Topnici na Emiratesu dočekuju Bournemouth. Everton je pak ostao na 18. mjestu, odnosno u zoni ispadanja, a svoj prvenstveni status pokušat će popraviti u idućem kolu na gostovanju kod Nottingham Foresta.

U drugoj zaostaloj utakmici 7. kola činilo se da će Liverpool zabilježiti novi kiks. Redsi su bili bolji od Wolverhamptona, stvarali su šanse, a u 66. je Darwinu Nunezu poništen pogodak. Na semaforu je stajalo 0:0 sve do 73. kada je poentirao Virgil Van Dijk, a četiri minute kasnije Mohamed Salah potvrdio je pobjedu Liverpoola na dodavanje Konstantinosa Tsimikasa. Ovom pobjedom Liverpool je skočio na šesto mjesto ljestvice, sa šest bodova, ali i utakmicom manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. U idućem kolu Redse očekuje najveći derbi engleskog nogometa na Anfieldu protiv Manchester Uniteda.

Wolverhampton je ostao 15. s tri boda više od zone ispadanja, a u idućem kolu dočekuje Tottenham. (nr)



Tagovi

Premier ligaArsenalEvertonLiverpoolWolverhampton

Ostale Vijesti