MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Arsenal priprema ponudu za braniča koji je prošlog ljeta ostvario transfer od 40 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 11:55

Za njim je jedna jako dobra sezone, a zanimljivo je kako ima više pogodaka nego asistencija.

Prema posljednjim natpisima eminentnog španjolskog Asa, Arsenal je navodno spreman ovog ljeta krenuti u akciju dovođenja braniča Intera Achafa Hakimija.

Desni bek, koji po potrebi može igrati i nešto ofenzivnije, u ljeto 2020. godine je Madrid zamijenio Milanom u transferu vrijednom 40 milijuna eura. Hakimi je prethodne dvije sezone bio član BVB-a gdje je bio na posudbi iz kraljevskog kluba, ali nakon što je stigla ponuda Nerrazzura, čelnici Reala nisu previše dvojili te su ga odlučili prodati.

U početku, Hakimi nije dobro igrao. Tranzicija na talijanski nogomet sve je samo ne lagana, ali je Marokanac s vremenom postajao sve bolji i bolji. Ove sezone u Serie A skupio je 27 nastupa, a zanimljivo je kako omjer pogodaka i asistencija ide na stranu golova budući da je šest puta poentirao, a jednom manje svojim suigračima asistirao.

Njegove dobre igre ne prolaze ispod radara, a da je svakim danom sve bolji i bolji vidi se po kretnji tržišne vrijednosti koja je otkako je stigao u Inter narasla za 10 milijuna eura.

As navodi kako Topnici nisu pretjerano oduševljeni Bellerinom. Kao njegove potencijalne destinacije već se neko vrijeme navode La Liga i Ligue 1(čitaj PSG) pa tako ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Arteta krene u neke nove pothvate ovog ljeta. Uostalom, cijela obrana Arsenala (izuzev mjesta lijevog beka) je slaba te bi u tom segmentu momčadi trebalo tražiti pojačanja ukoliko misle u narednim sezonama ponovno biti konkurentni za vrh.

Navodno Inter za Hakimija traži 50 milijuna eura, a iako je ta cifra prihvatljiva klubu kao što je Arsenal, oni će ipak prvo nastojati odraditi jedan izlazni transfer. Zanimljivo, isti medij navodi i kako je Real Madrid kao jednu od opcija stavio njegov re-potpis, ali zasad su to samo špekulacije koje ni s koje strane nisu potvrđene.


Tagovi

Achraf HakimiArsenalMikel ArtetaAntonio ConteInterReal Madrid

Ostale Vijesti