Arsenal slavio u efikasnom dvoboju! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 16:16

Na krilima Lacazettea, Arsenal do trijumfa u završnici.

U prvom današnjem susretu 4. kola Premier lige Cardiff je dočekao Arsenal koji je tražio drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, nakon pobjede protiv West Hama, kako bi barem malo primirio navijače nakon lošeg otvaranja sezone.

Arsenal se od početka nametnuo kao favorit s nizom kornera, ali nije uspjevao iskoristiti zbunjenost domaće obrane. Sve do 11. minute! Korner za Arsenal izveo je Granit Xhaka i pronalazi svog zemljaka Shkodrana Mustafija koji je najviši u skoku za 0-1 Arsenala.

Rani pogodak otvorio je utakmicu. Najprije je zaprijetio Mesut Ozil (15') koji iz blizine pogađa vratara Neila Etheridgea. Odmah potom ohrabrio se i Cardff. Joe Rails lakše od očekivanog je prošao kroz obranu Topnika ali je gađao preko gola.

U 33. minuti ponovno prijeti rastrčani Alexandre Lacazzete. Prima lijepo dodavanje na rubu šesneasterca, ali pogađa vratnicu!

Kad se činilo da će obje ekipe otići na odmor s prednošću gostiju, prvi udarac u Arsenalov okvir i GOL za Cardiff! Nespretna obrana Arsenala nije uspjela do kraja raščistiti centaršut, a situaciju je  iskoristio Victor Camarasa te zakucava odbijanac pod prečku! 1-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena!

U 54. minuti opet odlična prilika Mustafija nakon kornera, ali i ovog puta brani vratar Neil Etheridge.

Ako već nisu bili efikasni u postizanju pogodaka, Arsenalovi igrači su se istaknuli s čak tri žuta kartona za manje od sat vremena igre. Požutili su Nacho Monreal, Hector Bellerin i Matteo Guendouzi.

Kad smo pomislili da se igra polako smirila, Alexandre Lacazzete ostavlja petom loptu na dvadesetak metara od gola i konačno se ukazalo skupo pojačanje iz Dortmunda - Pierre-Emerick Aubameyang za 1-2 u 63.-oj minuti. To je prvi njegov prvenstveni pogodak, tek u 4. kolu.

Nakon primljenog pogotka, Cardiff se probudio i preuzeo inicijativu. Nakon dvije poluprilike došlo je do izjednačenja. Danny Ward bio je najviši u skoku i glavom od vratnicu ponovno vratio stvari na početak! 2-2 u 70.-oj minuti!    

Tek nakon što su primili pogodak Arsenalovi igrači su ponovno preuzeli kontrolu. Nakon niza kornera u prilici se dva puta našao Lacazette, ali rezultat je ostao 2-2. 

Ipak,u 82.-oj minuti Arsenal opet dolazi u vodstvo! Lucas Torreira unosi stabilnost u redove Arsenala te pronalazi raspoloženog Alexandrea Lacazettea koji sjajnim udarcem u bliži golmanov kut.

U sudačkoj nadoknadi sjajna prilika za Cardiff! Petr Chech napušta gol, Sam Morrison skače, ali promašuje  prazna vrata! Sretni Arsenal na kraju ipak osvaja tri boda! 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexandre LacazetteArsenal

Ostale Vijesti