Matthew Childs/Action Images
Matthew Childs/Action Images

Arsenal ga je prodao Wolfsburgu, bio je mladi reprezentativac, a s 23 godine ide u amatere

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 12:56

Talentirani napadač od kojeg su se očekivale velike stvari potpuno je iznenadio odabirom novog kluba.

Ukoliko vam ime Kaylen Hinds ne znači previše, ne krivimo vas. Riječ je o 23-godišnjem Englezu porijeklom s Jamajke od kojeg se svojevremeno očekivalo da postane standardni engleski reprezentativac i prvotimac Arsenala, ali ništa od toga se u konačnici nije dogodilo.

Mladić rođen u engleskoj metropoli karijeru je započeo u Leyton Orientu, a s 14 godina prelazi u mlađe uzraste Arsenala koji su prepoznali njegov talent i za njega vjerovali da jednog dana može postati vrhunski napadač. U početku, sve je djelovalo dobro, Hinds je svake godine bio sve bolji i bolji, igrao je standardno za U-16, U-17, U-18 i U-20 reprezentaciju Engleske (kombinirano 19 nastupa i 10 golova), ali su ga onda Topnici prodali njemačkom Wolfsburgu u ljeto 2017. godine za 1,5 milijuna eura.

Iako su mnogi sumnjali u taj potez uprave Topnika, ispostavit će se kako su oni na taj način napravili jako dobar potez. Naime, Hinds je imao velikih problema s ponašanjem, izmišljao je ozljede, a često se ne bi pojavio na treninzima jer bi ga bolio trbuh ili mišići.

Nakon samo godine dana u bundesligašu, Wolfsburg je odlučio raskinuti ugovor mladog Engleza.

„Mi takvo ponašanje sigurno nećemo tolerirati, želimo mu puno sreće u nastavku karijere“, rekao je, pomalo ironično, Jorg Schmadtke, jedan od direktora Vukova.

Hinds je nakon toga godinu dana proveo bez kluba. Službeno, jer se liječio od ozljede, a neslužbeno jer ga nitko nije htio u svlačionici. Na kraju, pokleknuo je Watford, koji ga u ljeto 2019. godine dovodi u svoje redove kao slobodnog igrača. Naravno, nije bio u kadru prve, već U-23 momčadi, ali ni to nije bilo pretjerano slavno pa je tako godinu dana kasnije ponovno ostao bez angažmana.

Od ljeta 2020. godine, ovaj 23-godšnji napadač bio je bez angažmana. Spominjali su se brojni klubovi, ali u konačnici je priliku dobio u Aldershot Townu, klubu koji se natječe u petom razredu engleskog nogometa.

Ugovor je potpisao do kraja sezone, a o njegovim igrama i učinku ovisi hoće li dobiti šansu i dogodine biti dio kluba koji je trenutno na 15. mjestu National lige.


Tagovi

Kaylen HindsWatfordArsenalWolfsburgtransferiPremier liga

Ostale Vijesti