REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Arsenal dokazuje da je spreman za najveće stvari, Bayernu su 'sva jaja u istoj košari'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 08:00

Topnici su favoriti, ali Bavarci u svojim redovima imaju igrača koji se jako dobro snalazi na Emiratesu

Negativni rekordi Bayerna natjerat će vrhušku kluba da prerano otpisanog Juliana Nagelsmanna naprave iz blata. Može Thomas Tuchel navlačiti hrabro lice nakon svakog novog poraza, ali katastrofičnu situaciju na Allianz Areni najbolje će opisati Leon Goretzka.

„Imam osjećaj kao da smo u beskrajnom horor filmu“.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Takvo je raspoloženje u Münchenu ovih dana, kada ih je Bayer Xabija Alonsa potukao do nogu u bundesligaškoj utrci, pa su sada sva jaja u istoj košari. Liga prvaka je posljednji bastion nade za prihvatljivu sezonu u Bavarskoj, gdje se već naveliko secira trenersko-igračka križaljka na narednu sezonu.

Ovo natjecanje daje Tuchelu jedinu priliku da spasi nešto ponosa u mizernoj sezoni sve, ali ne ovog puta ne smije dozvoliti da mu prilika pobjegne u narednih 90 i kusur minuta.

Jedina svijetla točka tekućoj kampanji Bayerna je Harry Kane kojemu je jako dobro poznato kako je to igrati na Emiratesu. Engleski napadač je ove sezone ovjerio 38 pogodaka u svim natjecanjima, a tijekom gaže u Tottenhamu redovito je mučio Topnike i kraj njegovog imena stoji rekordni broj pogodaka u derbiju sjevernog Londona.

Doduše, kapetan Arsenala Martin Odegaard smatra da od Kanea ne treba strahovati.

„On zaslužuje naš respekt, ali ne trebamo se mi nikoga bojati. Moramo se fokusirati na sebe i na ono što možemo napraviti. Kane je dobar igrač, naravno, igrao sam protiv njega nekoliko puta i poznata nam je njegova kvaliteta u kaznenom prostoru, a i dobar je u gradnji napada“, istaknuo je Odegaard.

A Topnicima su možda bili potrebni penali, ali su na kraju izvukli pobjedu u nokaut fazi Lige prvaka po prvi puta od 2010. godine kada su se izvukli stiska tvrdoglavog Porta. Nakon što je prekinuo 14-godišnju europsku patnju, Mikel Arteta sada planira prolazak ranjenog Bayerna koji je Topnicima u prošlosti nanio mnoge srceparajuće trenutke.

Arsenal je izgubio posljednja tri dvoboja protiv Bayerna. Nakon što su ih nakantali u natjecanju po skupinama u sezoni 2015./2016., Topnici su naredne sezone doživjeli debakl i s ukupnih 10-2 potpisali poraz među najboljih 16 u Ligi prvaka.

Ova momčad Arsenala je, međutim, malo drugačija zvijer. Zrele partije protiv Man. Cityja i Brightona u trenucima kada se lomi premierligaška utrka, pokazala je da je Artetin sastav spreman za najveće stvari.

I dok je cilj protiv Cityja na Etihadu bio da obrane bod, protiv Brightona je Arteta naredio jurnjavu za pogocima od samog starta, a njegovi igrači su odgovorili na taj izazov. Bukayo Saka je zabio iz penala, Kai Havertz je dignuo na 2-0, a Leandro Trossard je zaključio priču za skok na vrh prvenstvene ljestvice.

S obzirom na formu, Arsenal je s pravom favoriziran u dvomeču s Bayernom.

„Bayern je imao neke čudnovate ligaške rezultate, ali ako pogledate njihovu momčad, odmah vam je jasno o kakvoj se tu kvaliteti radi. I svjesni smo toga, znamo koliko su jaki. Imaju jake individualce i očekuju nas dvije teške bitke“, istaknuo je Odegaard.



Tagovi

Liga prvakaArsenalBayernMikel ArtetaThomas Tuchel

Ostale Vijesti