Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Arrivederci, Mister: Cosmi više nije trener Rijeke, doznajemo ime glavnog kandidata

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 21:35

Klub je na službenim stranicama objavio raskid suradnje s talijanskim strategom.

Očekivalo se sutra, ali odluka je donesena već danas – Serse Cosmi više nije trener NK Rijeke. Talijan nije uspio napraviti ono što se od njega očekivalo, a presudnima su se pokazali porazi od BSK Bijelog Brda u Kupu i od Dinama u prvenstvu koji je ujedno najveći domaći u povijesti Rijeke.

Cosmi je na klupi Rijeke odradio 11 utakmica. Upisoa je četiri pobjede, jedan remi i čak šest poraza uz gol razliku 11:10. Iako je po dolasku potpisao dvogodišnjji ugovor, Mišković je Talijanu uručio otkaz nakon svega dva mjeseca.

Prema informacijama Germanijaka, glavni kandidat za klupu Rijeke je Dragan Skočić, s tim da se iz nekoliko različitih izvora dalo čuti i ime trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića. Ali, popularni Skoko je u ovom trenutku ipak glavna želja. Rođeni Riječanin napravio je veliki uspjeh s reprezentacijom Irana plasiravši se na Svjetsko prvenstvo, ali iako je u 18 utakmica na klupi upisao 15 pobjeda, jedan remi i dva poraza, iz Saveza su mu odlučili dati otkaz pa će tako Iran na SP-u voditi Carlos Queiroz.

Skočić je čovjek od velikog povjerenja Srećka Juričića, a bio je i prvi trener kojeg je Damir Mišković postavio za kormilara riječkog broda kad je stigao u klubu ožujku 2012. godine. Skoro 11 godina kasnije, izgleda kako bi Mišković opet mogao okrenuti broj trenera koji je s Rijekom osvojio Hrvatski nogometni kup u sezoni 05./06.

Istaknimo kako je informacija zasad neslužbena te da Skočić nije jedini kandidat za klupu Rijeke, ali je u ovom trenutku najrealnija opcija. S imenovanjem novog trenera u klubu ne misle brzati, ali isti bi ipak trebao biti postavljen već narednog tjedna.



Tagovi

Serse CosmiGermanijak doznajeHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti