Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Arijan Ademi počeo trenirati: "Spreman sam i gladan terena"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 12:35

Kapetan Dinama prije nadmetanja u Koprivnici porazgovarao s novinarima Sportskih novosti

Vođa, lider, ikona.

Arijan Ademi krupnim koracima grabi prema statusu klupske legende. 30-godišnji reprezentativac Makedonije je u karijeri prošao pravu kalvariju. Od višegodišnje suspenzije nakon koje se vratio u prvu momčad Dinama, do opetovanih ozljeda koje ga ne prestaju proganjati.

Primjerice, tek što se vratio na teren od ozljede zgloba krajem prošle godine, Ademi je šepajući napustio teren već nakon 14 minuta igre protiv Lokomotive krajem prošlog mjeseca. Zamijenio ga je Marko Bulat, a on je pak jučer na treningu slomio nogu. Grozne su to vijesti s Maksimirske ulice gdje je naposlijetku ispalo da se na jučerašnjem treningu ozljedio i vratar Zagorac.

Ipak, u moru loših vijesti stižu i neke pozitivne. Ademi je krenuo trenirati i trebao bi biti spreman za klupske izazove u finišu sezone. Isto tako, prekaljenog veznjaka čekaju i utakmice generacije u rodnoj mu domovini, Sjeverna Makedonija je ostvarila plasman u dodatne kvalifikacije gdje će prvi korak prema Kataru napraviti ukoliko prođu Italiju u gostima.

Usisret najvažnijim utakmicama, Sportske novosti su odradile zanimljivi intervju s Ademijem koji tvrdi kako je spreman za sve što ga čeka na proljeće. Cijeli razgovor možete pronaći ovdje.

“Ovaj tjedan priključio sam se treninzima s momčadi. Spreman sam i gladan terena. Naravno da mi još treba treninga kako bih što bolje uhvatio formu, ali radim na tome da se maksimalno i što bolje pripremim i da dođem u najbolju formu što je prije moguće. Naravno da mi je bilo teško gledati utakmice sa strane, baš kao i svakom igraču koji ne može sudjelovati, ali sad sam zdrav i nadam se da će tako i ostati i da ću zajedno sa svojim suigračima ići po borbu za naslov“ rekao je kapetan Dinama.

Naravno, pitanje nastupa protiv Slaven Belupa je pitanje za trenera Kopića koji će odlučiti hoće li i koliko gurnuti Ademija na teren. S druge strane, reprezentacija koja dolazi na raspored krajem mjeseca je utakmica koja se ne propušta.

Ipak, neke statistike pokazuju koliko je Ademi nužan Plavima. Iako će kapetan reći da Dinamo ne ovisi o pojedincima, člnjenica je da je Dinamo od 24 izgubljena boda ove sezone, njih 21 izgubio kada nije bilo Ademija.

„Nisam znao za taj podatak, ali naravno da to nije tako. Rekao sam to sto puta, reći ću i sada. Dinamo ne ovisi o nikome. Svaki igrač koji je u našoj svlačionici zaslužio je tu biti. Svatko tko uđe s klupe daje svoj doprinos i adekvatno može zamijeniti bilo koga. Tako je i ovog puta Gojak pokazao da može odigrati na vrhunskoj razini. Ne ovisi Dinamo o meni! Bulat, kada god uđe u igru, igra odlično. Vjerujem da će postati veliki igrač. Tolić također igra odlično. Naravno, tu su i drugi dečki koji su odlični igrači i mogu igrati u Dinamu, te je i to dokaz da ova momčad ne ovisi o nikome.“

Ademi je kao i uvijek skroman. Iako svi podaci pokazuju kako je to neki drugi Dinamo na terenu bez Ademija, on i dalje ne forsira svoje ime u prvi plan. Tako će biti i sljedeći tjedan u Italiji. Kako god završila ta utakmica generacije za Makedonce, Ademi će biti i ostati timski igrač. Kolektiv ispred svega.



Tagovi

Arijan AdemiDinamo ZagrebNK ŠibenikMakedonijaGNK DinamoSlaven Belupo

Ostale Vijesti