Pixsell
Pixsell

Arijan Ademi danas bi trebao debitirati u kineskoj Super ligi, Škorićev klub igra u nedjelju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 08:42

S današnje četiri utakmice započinje jubilarno 20. izdanje kineske Super Lige.

Nakon pune tri sezone igranja pod raznim mjerama uzrokovanih Covidom-19, kineska Super liga bi svoje jubilarno 20. izdanje trebala odigrati u 'staro normalnim' uvjetima, bez sigurnosnih balona, turnira u posebnim gradovima, restriktivnih mjera, razmaka na stadionima. Nama će ovosezonska Super Liga biti posebno interesantna jer u njoj igraju tri Hrvata, Franko Andrijašević, Mile Škorić i Arijan Ademi, koji osim hrvatskog ima i makedonsko državljanstvo za čiju reprezentaciju i nastupa.

I dok je Andrijašević član kineskog ZJ FC-a već gotovo dvije godine (u Kini za sada ima vrlo dobar učinak od 14 pogodaka i osam asistencija u 36 nastipa), danas bi svoj debi u prvenstvu najmnogoljudnije zemlje svijeta trebao upisati Arijan Ademi, a sutra i Mile Škorić.

Ademi će sa svojim Bejing Guoanom u prvom kolu dočekati Meizhou Hakka, a utakmica se igra u 14:05 po hrvatskom vremenu. Guanov protivnik u prvom kolu prošlu je sezonu završio na deveto mjestu s devet bodova manje od Ademijeve momčadi. U svojim redovima ima šest stranca među kojima su Crnogorac Nebojša Kosović i Srbin Rade Dugalić. Guoan osim Ademija u kadru ima još pet stranaca.

Domaći mediji tvrde kako bi na utakmici trebalo biti 68 tisuća ljudi, a da su karte raspordane u roku od pet minuta. Kinezi su se očito zaželjeli nogometa uživo...

Sutra bi na teren prvi put trebao istrčati i Mile Škorić. Njegovi Changzhou Mighty Lionsi gostuju kod Tianjin Jinmen Tigera s početkom u 13:35 po hrvatskom vremenu.

Naslov brani Wuhan Three Towns, a povijesno najuspješniji klub je Guangzhou s osam naslova, a koji je prošle sezone ispao u niži rang...

Kina više nije prepuna velikih imena iz Liga petice. Od nekada velikih zvijezda ostao je samo Brazilac Oscar koji je upisao 48 nastupa za Selecao, a s Chelseajem je osvojio dvije Premier lige i jednu Europsku ligu.



Tagovi

Kineska nogometna ligaArijan AdemiMile Škorić

Ostale Vijesti