Argentina se vraća na mjesto užasa: u posljednje 44 godine pobijedila samo – jednom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.03.17. | 09:29

Brazil na korak do plasmana u Rusiju.

Danas se nastavljaju južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Brazil suvereno korača prema Rusiji, ima sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Urugvaja, a po noći, u 20:45 po hrvatskom vremenu, dočekuju neuvjerljivi Paragvaj i za očekivati je osmu uzastopnu pobjedu Neymara i društva.  

Drugoplasirani Urugvajci žele isprati gorak poraz debakla protiv Brazila u prošlom kolu (1:4) na gostovanju kod Perua. Urugvajci u ovoj utakmici ponovno mogu računati na Luisa Suareza koji je zbog kartona propustio dvoboj s Cariocama.

Čile vrijedne bodove u napadu na World Cup love na domaćem terenu protiv posljednje Venezuele, a psoebno zanimljivo biti će u dvoboju između petoplasiranog Ekvadora i četvrte Kolumbije.

No, najveći fokus svakako će večeras biti na dvoboju Bolivija – Argentina. Naime, u posljednje četiri utakmice, Argentina je upisala sve četiri pobjede uz impresivnu gol razliku 17:0. No, te utakmice odigrane su redom u – Seattleu (SAD), Cordobi (Argentina), Houstonu (SAD) i San Juan (Argentina).

Što se tiče utakmica u La Pazu, gradu na 3,650 metara nadmorske visine, Argentina je od 1973. do danas, u posljednje 44 godine, pobijedila samo – jednom. I to 26. ožujka 2005., prije 12 godina!

Doduše, od te 2005. Argentina je u Boliviji gostovala samo dva puta. Jednom su, 1. travnja 2009. teško stradali s 1:6, a u posljednjem meču, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. odigrali su 1:1, u onoj utakmici u kojoj je Messi povratio po terenu, a Argentinci su jedva hvatali zrak.

Argentina je u ovoj utakmici svakako favorit, s obzirom no to da je Bolivija jedna od najslabijih reprezentacija skupine s tek 7 osvojenih bodova u 13 kola, no tradicija i atmosferski tlak su na strani domaćina.

Kvalifikacije za Rusiju 2018., 14. kolo:

22:00 Bolivija – Argentina
23:00 Ekvador – Kolumbija
00:00 Čile – Venezuela
02:45 Brazil – Paragvaj
04:15 Peru – Urugvaj 

Klikom na gornje linkove možete pronaći najbolje tečajeve na ove utakmice te se na iste i okladiti na stranicama Germania Sport kladionice

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

kvalifikacije za SP u Rusiji

Ostale Vijesti