Argentina pobijedila Čile i osvojila treće mjesto Copa Americe

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 06.07.19. | 23:01

Argentinci zakasnili koju godinu s pobjedom nad Čileom.

Argentina je osvojla treće mjesto ovogodišnjeg izdanja Copa Americe. Na kraju Leo Messi nije, niti ovaj put, uspio osvojiti reprezentativni trofej, no za utjehu mu ostaje treće mjesto. Ipak, to je za stepenicu niži plasman od prethodna dva prvenstva Južne Amerike, kad je Argentina bila druga.

Poveli su Gaučosi vrlo rano, već u 12. minuti. Lukavo i brzo izvedenim slobodnim udarcem sa sredine terena Messi upošljava Sergia Aguera i dovodi ga u stopostotnu priliku pred golmanom Ariasom. Omaleni napadač jednostavno optrčava čileanskog vratara i lako poentira.

 

 

Deset minuta kasnije, u 22. minuti, već je 2:0. Slično kao kod prvog gola, samo ovaj puta okomiti prizemni pas šalje Lo Celso kojeg prima Dybala, a probuđeni majstor znalački prebacuje loptu preko istrčalog Ariasa za povećanje vodstva.

 

 

U 37. minuti vidjeli smo jedan nemili događaj koji je obje ekipe lišio usluga po jednog igrača. Radi iznimno nesportskog ponašanja, crvene kartone su dobili Leo Massi i Gary Medel.

Na 2:1 smanjio je Arturo Vidal iz jedanaesterca u 59. minuti. Prekršaj na Aranguizu na samom rubu kaznenog prostora napravio je Lo Celso, a zvijezda Barcelone silovitim udarcem s bijele točke smanjuje zaostatak Čileanaca.

 

 

Sutra s početkom u 22 sata po Hrvatskom vremenu na legendarnoj Maracani u finalu se sastaju Brazil i iznenađenje prvenstva, Peru. Dva takmaca su se već sučelila u grupnoj fazi, a utakmica je završila rezultatom 3:0 za domaćina.

(foto: Reuters)


Tagovi

Arturo VidalLionel MessiČileArgentinaCopa America

Ostale Vijesti