Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Antonio Marin odbio Rijeku, na Rujevicu bi mogao Emir Dilaver, radi se na transferu Amera Gojaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 08:07

Šestorica Dinamovih igrača još su ostala potpuno u drugom planu kod Ante Čačića i izvjesno je da će neki od njih do kraja kolovoza napustiti modru svlačionicu

Utihnule su u zadnje vrijeme priče o transferima u Maksimiru. Dinamo je malo-pomalo 'počistio' svlačionicu i platnu listu igrača, riješio nove klubove i gotovo svim gračima koji su bili u drugoj momčadi, otišli su na posudbe ili raskinuli ugovore. A onih velikih, zvučnih transfera zasad nema, iako postoje neke glasine da bi netko od 'kapitalaca' mogao do kraja kolovoza napustiti Maksimir.

Najčešće se u tom kontekstu spominje Mislav Oršić, ali naravno, još su uvijek su mogući i odlasci Luke Ivanušeca, Dominika Livakovića i Brune Petkovića, sad je već manje izgledno da će otići Josip Šutalo, s obzirom da je još uvijek izvan terena zbog ozljede. Puno toga ovisit će o ishodu utakmice s Ludogorecom i rezultatu u europskom play-offu, naravno da nije isto hoće li Dinamo igrati Ligu prvaka, Europsku ili Konferencijsku ligu.

A još uvijek i u samoj Čačićevoj svlačionici ima igrača koji su u drugom planu, koji minute dobivaju na kapaljku i koji bi mogli također napustiti Dinamo. Antonio Marin jedan je od njih. Nakon odlične prošle sezone na posudbi u Šibeniku, vratio se u Maksimir prepun ambicija i vjere kako će napokon dobiti šansu u modrome dresu. Međutim, Čačić ga trenutno nema u ozbiljnoj rotaciji i nije nemoguće da Marin sreću (opet) potraži negdje drugdje. Kako smo saznali, Marina je željela dovesti Rijeka, na Rujevici su procijenili da bi bio idealan igrač za njihov roster, ali, Marin je, navodno, odbio takvu mogućnost. Očito, vidi sebe ili u Dinamu ili negdje u inozemstvu, posudbe ili slični aranžmani više mu nisu opcija.

Ali, zato se počelo 'šuškati' da bi put Rijeke mogao Emir Dilaver. On je u zadnjoj godini ugovora, nije tajna da u Maksimiru traže opcije rastanka, Dilaver ima neke ponude, neke je i dosad i odbio, međutim, odlazak na Rujevicu čini se u ovom trenutku kao realan rasplet. Naravno, treba vidjeti i u kojoj kombinaciji, bi li to bila neka posudba ili bi Dinamo isplatio Dilaveru dio ugovora pa bi došao u Rijeku kao slobodan igrač? Jer, jasno je da Rijeka sama ne može platiti njegov ugovor. Što će od svega biti i hoće li na kraju Dilaver doista odabrati Kvarner, znat će se za nekoliko dana. Jer i ta je informacija još uvijek na razini glasine.

Radi se i na transferu Amera Gojaka, još jednog igrača koji u Čačićevoj momčadi nije našao mjesto. Gojak je BiH reprezentativac s preko 200 utakmica u Dinamovom dresu, ali od početka je ove sezone potpuno u drugom, čak i trećem planu. Gojak je imao ponudu iz MLS-a, tražio ga je Inter Miami, ali Gojak nije želio izvan Europe. Pričalo se da bi mogao i u Grčku, ali ni od toga zasad ništa, no, najbliži je zato bio odlasku u Championship. U pitanju je navodno bio Norwich, svi gabariti posla bili su dogovoreni, no, ispriječio se problem s radnom dozvolom, Gojaku je nedostajao pokoji bod za dobivanje vize i taj transfer je također propao. No, za Gojaka stalno ima upita i ponuda i realno je da bi do 31. kolovoza mogao otići iz Dinama.

Još dvojica igrača nisu 'na mapi' kod Ante Čačića, radi se o Marku Toliću i Danielu Štefulju. Postoji šansa da i oni tijekom prijelaznog roka pronađu nove sredine, jednostanvno, Dinamov ih trener ne vidi u ozbiljnim planovima, dok je ovakav odnos snaga u svlačionici i teško da će im se status uskoro popraviti.

Šesti igrač na listi onih koji su trenutno u zapećku, jest Kevin Theophile-Catherine. On je ozlijeđen, ali i kad je zdrav sve više pada u hijerarhiji među braničima. Ipak, za njega ne bi bilo iznenađenje da i ostane u Dinamu barem do zime, čak i da odradi do kraja zadnju godinu ugovora, iako nije nemoguće da ode do kraja mjeseca.


Tagovi

GNK DinamoEmir DilaverAntonio Marin

Ostale Vijesti