Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Antonio Marin ide na Rujevicu, blizu Rijeke i Dilaver, Zrinjski želi zadržati Jankovića

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 14:00

Dinamo rješava kadrovsku križaljku za nastavak sezone, a dolazak Sergeja Jakirovića u Rijeku otvorio je nove mogućnosti

Antonio Marin proljetni dio sezone odigrat će u dresu Rijeku! Usmeni dogovor je postignut, idućih dana trebale bi se riješiti sve formalnosti i Dinamov krilni napadač zamijenit će modri dres bijelim. Marin je odlično odigrao prošlu sezonu na posudbi u Šibeniku, vratio se ljetos u Maksimir, međutim, kod Ante Čačića nije dobio previše prilika i nije se uspio izboriti za veću minutažu, Dinamov trener nema ga u glavnim planovima i Marin, koji želi igrati a ne sjediti na klupi, pristao je na odlazak u Rijeku. Jakirović ga želi, tom su posudbom svi zadovoljni i ne dogodi li se nešto nepredviđeno, Marin će na pripreme s klubom s Rujevice.

A tamo bi mogao i Emir Dilaver. Prema najnovijim informacijama Dilaver, kojemu na ljeto istječe ugovor, također je blizu dolaska u momčad Sergeja Jakirovića. No, u njegovom je slučaju moguć i konačni odlazak u Rijeku, u Maksimir se, vjerojatno, neće više vraćati. I tu je ostalo riješiti još neke detalje da bi Dilaver promijenio svlačionicu, maksimirsku s onom rujevičkom. Jakirović je, čini se, od prvog dana krenuo u restrukturiranje momčadi, a Dinamo je prva adresa na kojoj je potražio pojačanja. No, jednog igrača, čini se, neće biti tak olako dovesti u Rijeku.

Jakirović bi želio u momčadi imati i Niku Jankovića. Mladi Dinamov veznjak baš je pod Jakirovićevim kormilom proigrao u mostarskom Zrinjskom, postao jedan od najboljih igrača lige, dobio pozin u U21 reprezentaciju kod Igora Bišćana. Jakirović ga, naravno, hoće, ali Zrinjski je dosta čvrst u nakani da ga zadrži do kraja sezone, jer je jako bitan za ostvarenje ambicija. Janković je također na posudbi iz Dinama, nisu na Jankovića imuni niti u Maksimiru, vide ga kao budućnost kluba i kao igrača koji će dobiti priliku u Dinamu. Međutim, vjerojatno ne ove polusezone, taj će dio prvenstva ipak provesti na posudbi. E sad, hoće li ostati u Mostaru ili će se preseliti na Kvarner, ovisit će o dogovorima sva tri kluba. Za Jankovićem se počelo 'prašiti', riječ je o igraču koji je u zadnjih godinu dana izuzetno napredovao.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHNLAntonio MarinSergej JakirovićNiko JankovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti