Carl Recine - Action Images
Carl Recine - Action Images

Ante Vukušić ovog se ljeta vraća u bivši klub?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 10:11

Ništa još nije dogovoreno, ali navodno je svima jasno kako će od ljeta biti slobodan igrač budući da nije 'po guštu' kontroverznog Gigija Bacalija.

Ante Vukušić bi se volio vratiti u slovensku Olimpiju budući da je njegova rumunjska avantura, barem zasada, za zaborav. Slovenski mediji javljaju kako bi se najbolji strijelac slovenskog prvenstva prošle godine trebao vratiti u Ljubljanu iako se ovog siječnja nije na najljepši način razišao s 'alfom i omegom' kluba, Milanom Mandarićem.

Vukušić se ove veljače priključio FCSB-u. Prethodno je Olimpija za Vukušića odbijala ponude Dinama iz Bukurešta pa su tako svi vjerovali kako mu rumunjska liga odgovara po stilu nogometa, ali u pet utakmica u nastavku sezone Vukušić je i dalje bez pogotka. Zanimljivo, Gigi Bacali je nakon svega nekoliko treninga ocijenio miljenika Torcide 'nedovoljno spremnim i dobrim' za dres FCSB-a pa se tako rastanak ovog ljeta čini kao logičan slijed događaja.

Prije dolaska u Rumunjsku, Vukušić je igrao u Sloveniji, Poljskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Švicarskoj i jasno Hrvatskoj. Van HNL-a posljednjih je devet godina, a budući da će tek ove godine proslaviti 30. rođendan, mnogi simpatizeri Hajduka zazivaju povratak 'Sinjskog dijamanta' na Poljud.

2012. godine, u prijateljskom ogledu protiv Švicarske na Poljudu, Vukušić je ostvario svoj jedini nastup za Vatrene. Vukušić je na poluvremenu zamijenio Marija Mandžukića, a zanimljivo je kako je prvo ime tog susreta i dvostruki strijelac bio Mario Gavranović, današnji napadač Dinama koji je tih godina branio boje Schalkea 04.

Spomenimo kako Mandarić na kraju ove sezone odlazi iz Olimpije, a budući da je Vukušić za klub iz slovenske metropole skupio 28 pogodaka i devet asistencija u okruglih 50 nastupa u svim natjecanjima, mnogi bi ga rado voljeli da Stožice ponovno postanu njegov dom.


Tagovi

Ante VukušićSteauaOlimpijaOlimpija LjubljanatransferiHajduk

Ostale Vijesti