EXPA/ Freshfocus/ Martin Meienberger
EXPA/ Freshfocus/ Martin Meienberger

Ante Ćorić u turskom velikanu? Strani mediji javljaju da je Roma primila ponudu od 1.5 milijuna eura i 15 posto od sljedeće prodaje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 18:43

Hrvat će gotovo pa sigurno ovog ljeta napustiti Romu budući da Mourinho uopće ne računa na njega.

Veoma dobru sezonu iza sebe ima Ante Ćorić, nekadašnja desetka Dinama kojoj se po odlasku iz Maksimirske 128 karijera nije razvijala u željenom smjeru. Nakon neuspješnih posudba u Almeriji, Venlu i Olimpiji, Ćorić je lani igrao veoma dobro u Zürichu s kojim je osvojio i prvenstvo Švicarske.

Ofenzivni veznjak ljetos se vratio u Romu, klub čiji je član od 2018. godine nakon što švicarski klub nije mogao otkupiti njegov ugovor, ali jasno je kako se hrvatski veznjak u talijanskom velikanu neće zadržati. On trenutno trenira s igračima koji čekaju transfer ili posudbu, a najnovije informacije stranih medija govore kako postoji mogućnost da Ćorić karijeru nastavi u Istanbulu.

Naime, prema pisanju španjolskog portala todomercatoweb i turskog Fotospora, Ćorić bi uskoro mogao postati novi igrač Besiktasa. Turski velika navodno je za Ćorića poslao ponudu u iznosu od 1.5 milijuna eura, s tim da bi Roma zadržala pravo na 15 posto od sljedećeg transfera.

Osim Besiktasa, za uslugama nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca raspitivao se Club Brugge te Rijeka i Hajduk, ali je sam Ćorić u razgovoru za Germanijak demantirao mogućnost povratka u HNL.

"Iskreno, supruga Sara prva mi je rekla da se nešto piše i pitala me idem li u Rijeku. Nisam razgovarao s Rijekom, iako, u Romi su me obavijestili da je Rijeka jedan od klubova koji me želi. To je istina! I, nemojte misliti da ne respektiram Rijeku, naprotiv, to je odličan klub, koji raste iz sezone u sezonu i ima odlične rezultate, ali ne razmišljam sad o povratku u HNL. Odnosno, ako se vratim, mogao bih samo u Dinamo. To sam više puta rekao i iza toga stojim, u HNL-u je za mene jedina opcija Dinamo. Svaka čast Rijeci i Hajduku."

"Zvao me Hajduk preko nekih ljudi, ne direktno, neću reći preko koga. Ali, odmah sam kazao da nema šanse, ne mogu pogaziti svoje riječi. Gledam prema inozemstvu, imam neke ponude, stvarno je nakon ove sezone u Zürichu, u kojoj samo uzeli naslov prvaka, dosta zainteresiranih, nadam se da ćemo uskoro riješiti tu priču s Romom i da ću zaigrati za novi klub", rekao je prije nešto više od mjesec dana Ante Ćorić za Germanijak.

Ćorić je s Romom ugovorno vezan do ljeta 2023. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 800 tisuća eura. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju 25-godišnji Zagrepčanin upisao je tri nastupa. (ias)


Tagovi

Ante ĆorićRomaBesiktasGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti