Pixsell/Luka Stanzl
Pixsell/Luka Stanzl

Ante Čačić: "Igrači su vjerovali u novu formaciju, morali smo se prilagoditi Chelseaju, stvoriti kavez oko šesnaesterca"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 21:11

Ante Čačić je nastavio sa sjajnim rezultatima na klupi Dinama. Na konferenciji za medije osvrnuo se na veliku pobjedu protiv Chelseaja...

Nakon što je dao izjavu za kamere Arene Sporta strateg šampionskog Dinama obratio se medijima i na konferenciji za medije.

"Vidjeli smo prekrasnu utakmicu, sjajan nogometni ambijent, veliki broj ljudi koji su došli na utakmicu. Velika pobjeda na otvaranju Lige prvaka, moram čestitati svojim igračima jer su u dva dana prihvatili način na koji smo htjeli igrati. Bili su ponizni, to je rezultat hvalevrijedan. Za tri dana je nova utakmica, moramo se orijentirati na Goricu. Veliko bravo za sve ljude koji su bili uz nas. Uspjeli smo limitirati kvalitetu Chelseaja i jako sam sretan zbog toga".

Što ste rekli igračima rekli pred izlaska na teren i je li mu Kovačić čestitao?

"Ako budemo dobro igrali obranu, pobijedit ćemo".

Čačić se prvi put od kada je sjeo na klupu Dinama odlučio na formaciju s trojicom stopera, što je bio priličan šok za momčad Thomasa Tuchela.

"Rekao sam igračima, kada pada kiša, otvaraš kišobran. Kada pada snijeg, oblačiš gojzerice. Moraš se prilagoditi situaciji. Chelsea nije protivnik kakve imamo u HNL-u, nije pandan niti jednom domaćem klubu. Morali smo napraviti sve kako bismo ih limitirali. Morali smo biti gušći, napravili smo kavez oko našeg šesnaesterca. To nam je donijelo rezultat. Igrači su vjerovali, iako, u ovakvoj smo formaciji odigrali i jedan dio produžetka protiv Bodo/Glimta".

Je li mu ovo najveća pobjeda u karijeri?

"Imao sam lijepih pobjeda, ali ova mi je, da, najveća, posebno na klupskoj razini. Ne sjećam se kada je Dinamo dobio ovako kvalitetnu momčad na Maksimiru. Ovo je velika satisfakcija za mene i moj stručni stožer".Liga prvaka

Utorak, 6. rujna

Skupina E

Dinamo – Chelsea 1:0

RB Salzburg – Milan 21.00



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoAnte ČačićChelseaLiga prvaka

Ostale Vijesti