Anonimac među elitom: Prije dva mjeseca igrao u trećoj engleskoj ligi, a sada među konkurentima za Zlatnu loptu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.10.15. | 18:28

Na neslužbenom popisu kandidata za Zlatnu loptu 2015. godine među 59 igrača u konkurenciji za prestižnu nagradu najboljeg nogometaša na svijetu, osim velikana poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija, pronašlo se i ime za koje je malo tko čuo.

Sedmorica Barceloninih, jednako toliko Realovih igrača, tri aktualna i tri bivša Juventina, pet Bavaraca, po trojica iz Cityja i PSG-a...

Među najvećim imenima koja trenutno koračaju nogometnim terenima pronašlo se i mjesta i za jednog koji bilježi nastupe za drugoligaški klub.

>GRAFIKA: Procurio popis kandidata za Zlatnu loptu: Na listi Modrić i Rakitić

Da stvar bude bolja, nominirani Australac Massimo Luongo, prvu polovicu godine proveo je nastupajući za Swindon Town, klub iz trećeg ranga engleskog nogometa. U ljeto je prešao u klub iz Championshipa, Queens Park Rangers, za nešto više od 4 milijuna eura, a sigurno je kako je samo pitanje vremena kada će zaigrati i u Premiershipu.

Prije četiri je godine stigao na tlo 'Starog kontinenta' iz australskog APIA Leichhardta, u redove Tottenhama, ali je u mlađim kategorijama Spursa izdržao tek godinu dana.

Ovo je veliko priznanje za 23-godišnjaka koji bilježi impresivne nastupe unazad nekoliko sezone. Ove je već upisao devet nastupa u prvenstvu, a u tri je navrata asistirao suigračima za pogotke.

Dakako, 'kapu' treba skinuti i Swindonu koji ga je u ljeto 2013. godine doveo za 400 tisuća eura, da bi samo dvije godine kasnije 'ulio' deset puta veći iznos u klupsku blagajnu.

David među Golijatima, ali i čovjek koji je zabio za Australce u finalu ovogodišnjeg Azijskog kupa protiv Južne Koreje. Sigurno je, Australci imaju novog heroja...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Cristiano RonaldoLionel MessiZlatna loptaQPRMassimo Luongo

Ostale Vijesti