Andrijašević golom i asistencijom u kišnom produžetku slomio Ukrajince i doveo Rijeku na prag EL (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 23:18

Zaslužena pobjeda u "vaterpolskim" uvjetima.

Nogometaši Rijeke stigli su do zasluženog prolaza u play-off za ulazak u Europsku ligu. Na Rujevici su svladali ukrajinski Kolos rezultatom 2:0, ali tek nakon produžetaka jer je regularni dio utakmice završio bez golova.

Utakmica je počela poprilično ‘’šahovski’’, tek nekolicina poluprijetnji u prvih petnaestak minuta.

Točno u 15. Robert Murić je lukavo pokušao s desne strane izravno iz kornera. Dobar udarac odmah uz prvu vratnicu ipak je uspio obraniti vratar gostiju Volynets.

U 24. minuti opet je Murić u središtu pažnje. Iskoristio je jednu lošu reakciju gostujuće obrane i našao se praktički u situaciji jedan na jedan s Volynetsom, ali mu se lopta čudno odbila te je probao produžiti u sredinu prema Andrijaševiću. To nije završilo dobro pošto je obrana Ukrajinaca uspjela očistiti opasnost.

Nakon pola sata Kolos je donekle pokazao da i oni znaju igrati te se oslobodio. Rezultiralo je to poluprilikama Lysenka i Antiukha. U 39. je minuti probao Smurnji, no udarac odlazi preko gola.

I tako dolazimo do 43. minute i najveće prilike za goste. Jedna povratna lopta u srce Rijekinog kaznenog prostora došla je do stopera Novaka, no on nije uspio dobro reagirati.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto sadržajinije. U 57. minuti vidjeli smo jako dobru priliku Pavičića. Htio je odigrati dupli pas, no sretno mu se odbila lopta, a iz jako dobre priklike i prilično neometan pucao ravno u Volynetsa.

U 70. minuti opet odlična situacija za domaćina. Lopta je nabačena u kazneni prostor gdje ju Andrijašević odlično prsima spušta za Lončara. On puca iz jako dobre situacije s nekih 18 metara, no lopta za dlaku odlazi iznad grede.

Nedugo potom u 73. Kulenović je imao dobru priliku glavom, no ono što je trebao biti udarac glavom bio je zapravo udarac ramenom te je situacija otišla u nepovrat.

Na Rujevici je do ove faze utakmice već počela padati jaka kiša te je bilo sve teže igrati, te je to možda razlog da je Seleznjov u 90. minuti promašio uvjerljivo najveću priliku u utakmici. Pred samim golom, s dva metra se spetljao i prebacio iz mrtve blizine loptu preko gola.

90 minuta je završilo bez pogodaka i otišlo se u produžetke, a tamo se dobra igra i upornost Rožmanove momčadi isplatila jer je prvo Joao Escoval u 102. minuti u padu iz voleja s vrha peterca zakucao za zasluženo vodstvo na Rujevici.

Gol je stigao nakon kornera i asistencije glavom Franka Andrijaševića, a potom se i kapetan sam upisao u listu strijelaca šest minuta prije kraja 120 minuta duge utakmice. Golman gostiju napravio je kardinalnu grešku, lopta mu je iskliznula iz ruku i stigla do Sandra Kulenovića. Dinamov napadač na posudbi u Rijeci puca, ali lopta staje u lokvi na metar udaljenosti od gola, a Andrijašević zabija za konačnih 2:0.

Rijeka će u play-offu za ulazak u Europsku ligu igrati protiv Kopenhagena.

 

 

(Foto: Nel Pavletić/Pixsell)

 


Tagovi

Sandro KulenovićFranko Andrijašević

Ostale Vijesti