Andrija Balić ima novi klub, potpisuje na tri sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 17:47

Karijera zasad ne ide u skladu s očekivanjima.

Andrija Balić odlazi iz Udinesea, ali ne u Hajduk, kako se pisalo u medijima, već u Dunajsku Stredu.

Balić je u Udineseu ušao u zadnju godinu ugovora, kojega nije produžio, te je bilo jasno da će promijeniti sredinu. Spominjala se mogućnost povratka na Poljud, razmišljalo se o tome, no nije se ušlo u realizaciju. U međuvremenu je sve dogovorio s klubom iz Slovačke u kojemu je već boravio na posudbi te s njima uskoro potpisuje ugovor na tri godine.

Nakon što je eksplodirao kao golobradi mladić i zabio nekoliko spektakularnih golova, od Balića se mnogo očekivalo, ali se, nažalost, njegova karijera ne kreće u tom smjeru. Hajduk je Balića prodao u talijanski Udinese u veljači 2016. Zaradili su na Poljudu tri milijuna eura, ali tu je potpuno stala karijera mladog veznjaka. Bio je fizički potpuno nespreman za prohtjeve Serie A i vrlo brzo se suočio s neigranjem u Udinama. U tri pune godine na Friuliju odigrao je samo 33 utakmice, što na prvu možda i ne zvuči toliko tragično, no kada pogledamo ukupnu minutažu od 1524 minute u tri godine, to je jasan pokazatelj da je transfer u Udinese bio preuranjem i potpuno promašen.

U siječnju 2019. krenulo je s posudbama. Prvo je na pola godine Balić proslijeđen nizozemskoj Fortuni, potom na jednako toliko u Perugiju, da bi u veljači ove godine završio u Slovačkoj, točnije u Dunajskoj Stredi. Odigrao je devet utakmica na proljeće i zabio dva gola. Solidan učinak, a u Dunajskoj Stredi su prosudili kako se s Balićem isplati pokušati na duže staze. 

(foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

 


Tagovi

Andrija BalićHajduk

Ostale Vijesti