REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Andres Iniesta o Luki Modriću: „Izuzetan igrač, mogu mu samo čestitati“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 12:02

Španjolac trenutno brani boje Emirates Cluba, s tim da je nedavno postao član jednog još većeg Kluba...

Svaki put kad se slaže neka lista najboljih veznjaka u povijesti nogometne igre, svoje mjesto među 10 najboljih ima i Andres Iniesta. Sada, nekome će ući u Top 5, nekome čak u Top 3, sve je to stvar osobne preferencije, ali u Top 10 će ga staviti apsolutno svatko tko se iole razumije u nogomet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za manje od dva mjeseca igrač koji je osvojio apsolutno sve što se osvojiti moglo će proslaviti svoj 40. rođendan. I to još uvijek kao aktivan igrač. Doduše, daleko je Iniesta od onih najvećih pozornica, još 2018. je je otišao u japanski Vissel Kobe, da bi onda u ljeto 2023. godine preselio u Emirates Club gdje će jednog dana i zaključiti svoju veliku igračku karijeru.

Nema nikakve sumnje da je Andres legenda Barcelone. A biti legenda jednog od najvećih klubova na svijetu nije mala stvar. Dok su neki 'letali' prema SAD-u, a drugi prema Saudijskoj Arabiji, Iniesta je u Zemlji izlazećeg sunca, sebi za gušt, uživao u nogometu. Za Vissel Kobe u pet je godina skupio 134 nastupa, 26 pogodaka i 25 asistencija, dok je sada član pretposljednje momčadi UAE lige čija je uvjerljivo najveća zvijezda. Istina je da u ligi igraju neki 'skuplji' igrali poput Paca Alcácera, Allana, Rekika i Madeiosa, ali, uz svo dužno poštovanje prema navedenom društvu, svi oni da zbroje svoje karijere ne mogu doći u istu rečenicu s Iniestom.

U razgovoru za Nogomaniju, Iniesta je pričao o brojnim zanimljivim temama, a dotaknuo se i Maestra, Luke Modrića, koji iako je samo godinu dana mlađi od Andresa i dalje igra pod najblještavijim svjetskim reflektorima.

„Nisam požalio što sam s 34 godine napustio Europu. Svaki igrač je priča za sebe, svaki igrač osjeti kad dođe taj trenutak. Ja sam otišao u Japan kad sam mislio da je pravo vrijeme za to. Luka Modrić je izuzetan igrač, uvijek je igrao na visokoj razini, mogu mu samo čestitati na karijeri.“

Iniesta je karijeri odigrao više od 1000 utakmica čim je ušao u društvo velikana kao što su Gigi Buffon, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo te njegov veliki prijatelj i dugogodišnji 'partner u zločinu' Xavi…

„Ponosan sam na to, to je sve što mogu reći! Također sam ponosan što sam uspio u Barceloni! Kao mali dječak u rodnom selu imao sam veliki san, želio sam postati nogometaš. Ali nikad nisam mogao ni zamisliti da ću moći izgraditi takvu karijeru. Zaista sam privilegiran“, rekao je jedan od najvećih veznjaka svih vremena.

Cijeli razgovor Inieste za Nogomaniju pročitajte OVDJE. (G)



Tagovi

Andres IniestaLuka ModrićReal MadridBarcelona

Ostale Vijesti