REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

Ancelotti sprema tajno rješenje za Liverpool: Za finale Lige prvaka konkuriraju Bale i Hazard!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 10:46

Zaboravljeni asovi mogli bi biti u konkurenciji za finiš sezone.

Ligaška natjecanja su završila, dobili smo osvajače Europske i Konferencijske lige, danas se po Europi igra i pokoji Kup (uključujući i Hrvatski), a pred nama je ostalo još samo finale klupske sezone 2021./22. Riječ je, dakako, o finalu Lige prvaka koje se u subotu, 28. svibnja igra na Parku prinčeva. Šesterostruki prvak Liverpool pokušat će se 'osvetiti' trinaesterostrukom prvaku Real Madridu za 1:3 poraz u finalu 2018.

(2.15) Liverpool (3.50) Real Madrid (3.50)

A upravo to finale obilježio je Gareth Bale. U igru je ušao u 61. minuti utakmice umjesto Isca, a dvije minute kasnije spektakularnim škaricama pogodio je za vodstvo Madriđana. Bale je u 83. zabio svoj drugi pogodak i postavio konačni rezultat nakon druge pacerske pogreške Liverpoolovog vratara Lorisa Kariusa (prva se dogodila u 51. minuti kada je Karimu Benzemi poklonio gol).

Ta utakmica bila je vrhunac Baleove karijere nakon koje je uslijedio strmoglavi pad. Odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus, Bale je trebao postati vođa momčadi, u iduću sezonu (2018/19) krenuo je odlično, ali se, djelomično i zbog ozljede lista brzo preselio na klupu. Sljedeće (2019/20) odigrao je svega 20 (nepotpunih) utakmica za Real Madrid koji ga je potom poslao na posudbu u Tottenham u kojem se također nije proslavio.

Jedina mjesta na kojem se Bale osjećao sretnim i ispunjenim bili su golf i dres velške reprezentacije u kojem je u kontinuitetu pokazivao zašto je svojedobno bio najskuplji igrač svijeta.

Nakon što je u prva tri kola šampionskog prvenstva Španjolske krenuo od prve minute, uslijedila je ozljeda koljena, pa lista, a do kraja sezone Bale je odigrao samo četiri utakmice, ukupno manje od 100 minuta. Baleu ugovor s Real Madridom ističe na ljeto i od lipnja će postati slobodni igrač.

Međutim, Velšanin možda još nije odradio svoj posljednji ples u dresu Los Blancosa. Prema pisanju stranih medija, Gareth Bale i Eden Hazard konkurirat će za dvoboj finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

S Hazardom je slična situacija kao i s Baleom. Stigao je na ljeto 2019. iz Chelseaja za 115 milijuna eura kao jedan od najboljih igrača današnjice. Hazard je trebao biti istinska zamjena za Cristiana Ronalda, ali i Balea koji je sve više počeo padati u zaborav. No, u Realu je u tri sezone upisao tek nešto više od 60 nastupa, bio je često ozlijeđen, a ove sezone sudjelovao je u Realovom pohodu na dva trofeja i finale Lige prvaka s tek jednim pogotkom i dvije asistencije.

No Hazard i Bale su zdravi i čini se da će konkurirati za subotnje finale i 'utakmicu svih utakmica'. U prvoj postavi očekuju se jasno Rodrygo i Vinicius Junior, kao zapeta puška svoju priliku će čekati Marco Asensio, a Ancelotti će na klupi imati i dva 'tajna' oružja. Zaboravljene aseve koji su Madriđane zajedno koštali više od 215 milijuna eura. Ako će biti na 70 posto razine svojega 'primea', riječ je o igračima koji jednim potezom, driblingom ili škaricama mogu riješiti utakmicu.

(2.15) Liverpool (3.50) Real Madrid (3.50)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Real MadridLiverpoolfinale Lige prvakaLiga prvakaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti