REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Ancelotti: "Jude me iznenadio kao nekoć Kaká, Kroos će sam odlučiti o svojoj budućnosti, Endrickov rapidni napredak nas oduševljava"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 13:27

Trener Real Madrida najavio je subotnju utakmicu protiv Granade

Kraljevska momčad u sjajnoj je formi. U posljednjih 10 utakmica upisali su osam pobjeda i dva remija, a ove su srijede s 4-2 potpuno zaslužno svladali i Napoli u Ligi prvaka. U prvenstvu su vodeći, ali isti broj bodova kao i oni skupila je Girona, radi čega madridski klub nema pravo na opuštanje. Čak ni kad im u goste stiže pretposljednja Granada koja je dosad skupila svega sedam bodova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U najavi utakmice, Ancelotti nije odgovarao na pitanja o Napoliju, ali je o Granadi, s tim da su pitanja predstavnika medija uglavnom bila usmjerena prema konkretnim pojedincima – Judeu Bellinghamu, Toniju Kroosu i Endricku.

Za početak, Don Carlo odgovorio je na koga ga Bellingham najviše podsjeća - Di Stéfana, Zidanea ili Cruyffa?

„Nikada nisam gledao Di Stéfana, a na prošloj konferenciji za medije sam ga usporedio sa Zidaneom. No, moram reći, Jude me iznenadio kao kad sam prvi put vidio Kaku. Ima u sebi neke njegove vrline.“

Na pitanje vidi li neku sličnosti između sebe kao igrača i Judea, ponudio je simpatičan odgovor:

„Vidim. Imamo iste nokte na prstima“, nasmijao je okupljene pa dodao:

„Gledajte, on je sjajan igrač i svi mi u klubu smo uzbuđeni zbog njega.“

Pričalo se da bi Bellingham mogao propustiti utakmicu protiv Granade, ali…

„Samo je malo umoran, ali igrat će u subotu. Imao je manje probleme sa zglobom, ali biti će sve u redu.“

Granda ove sezone ne igra najbolje?

„Naš cilj je da nastavimo s dobrim igrama i produljimo niz pobjeda. Moramo demonstrirati našu kvalitetu.“

Što je s Kroosom? Ugovor mu ističe na kraju sezone…

„On će donijeti odluku i odlučiti o svojoj budućnosti, a mi ćemo ga podržati. On zna da ga mi cijenimo i da smo sretni što je dio Real Madrida. Osjeća se dobro i trenira dobro.“

Po medijima se počela provlačiti priča o možebitnom dolasku jednog napadača u zimskom prijelaznom roku, s tim da se primarno isticalo ime Maura Icardija, ali Don Carlo to nije htio komentirati. Za kraj, kratko se osvrnuo na budućnost kluba, Brazilca Endricka, koji igra jako dobro u Palmeirasu.

„Pratimo ga, gledamo utakmice. Zadovoljni smo njegovim izvedbama, a posebno nas oduševljava njegov rapidni napredak u igri. Jako smo sretni što će biti s nama od sljedećeg ljeta“, zaključio je karizmatični talijanski strateg.



Tagovi

Real MadridLa LigaJude BellinghamEndrickToni KroosCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti