REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Ancelotti bez Benzeme po šestu pobjedu Reala zaredom u El Clasicu, Xavi dolazi spreman (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 20.03.22. | 10:05

Mogli bi danas gledati festival golova…

Bez obzira na formu i moć Reala i Barcelone u pojedinom trenutku El Clasico je uvijek priželjkivan sportski događaj u nogometnom svijetu. Poznat po svojoj tradiciji, povijesti i strasti, mnoštvu velikana, majstora s loptom koji su se susretali igrajući za jedan od dva kluba privlači pozornost svakog ljubitelja nogometa, a privući će i danas od 21 sat u 29. kolu La Lige. Od ove sezone i službeno je završila era Ronalda i Messija, točnije njen kraj je započeo Ronaldovim odlaskom u Juventus u ljeto 2018., a konačan kraj nastupio je Messijevim odlaskom u PSG prošlog ljeta.

(2.40) Real Madrid (3.70) Barcelona (3.20)

Prilagodba Reala na odlazak Ronalda trajala je puno kraće nego onaj šok koji su Katalonci doživjeli kad su saznali da Lionel Messi ne može produljiti s Barcom i da odlazi u PSG. Lošiji rezultati za klub renomea Barcelone krenuli su i dok je Messi bio još tu. Osvojili su prvenstvo u sezoni 2018./19., a onda su na površinu krenuli isplivavati problemi nastupili u mandatu Bartomeua. Posljedice su mogle biti i gore od samo Messijevog odlaska, jer još na početku tekuće sezone Barca je izgledala izgubljeno. Dugo se novi-stari predsjednik Joan Laporta nećkao oko otkaza Ronaldu Koemanu pod kojim nije bilo ni igre, ni rezultata, a padala su poniženja za poniženjem. Vagao je Laporta više iz financijskih razloga nego što je vjerovao Koemanu, a onda je prelomio nakon poraza od Rayo Vallecana i ranijeg od Reala u prvom El Clasicu ove sezone krajem listopada.

Odluka je pala da se vraćaju korijenima, a priliku na klupi dobila je legenda kluba Xavi pod kojim je krenula nova renesansa Barcelone. Korak po korak slagao je Xavi slagalicu od dovođenja Ferrana Torresa, Pierrea-Emericka Aubameyanga, Adame Traorea i možda najvažnijeg za buđenje svlačionice povratka ikone Danija Alvesa u 38. godini. Xavi je dosad vodio Barcu u 24 utakmice u svim natjecanjima te upisao 13 pobjeda, sedam remija i četiri poraza.

(2.40) Real Madrid (3.70) Barcelona (3.20)

Za to vrijeme dok su Katalonci tragali za slamkom spasa koju će povući i krenuti prema ozbiljnom rezultatu, Real Madrid je pod vodstvom Carla Ancelottija grabio bodove u La Ligi. Trenutno su prvi s 66 bodova, deset više od drugoplasirane Seville i 15 od Barcelone, s tim da Barca ima utakmicu manje. Mnogi su se pitali kako će Real proći ove sezone gledajući ih kao momčad isluženih veterana. Baš ti koje su nazivali veteranima pokazali su da u njima još ima plamena. Ovu momčad predvode kraljevi koji su osvojili sve živo, a imaju želje ponoviti to sve opet. Luki Modriću je 36 godina, Karimu Benzemi 34, a baš njih dvojica primarna su okosnica Ancelottija na terenu. Samo ove sezone u La Ligi zabio je Benzema 22 gola i baš sutra na njega talijanski stručnjak ne može računati.

No može na Modrića, motor ove momčadi. Pokazao je ponovno u prolazu protiv PSG-a koliko znači ovoj momčadi. Oduzimao je lopte Neymaru i Messiju, a obrana Parižana nije imala rješenja za njegova proigravanja. Koliko je Real moćan zapravo ove sezone govori i podatak da je drugi na ljestvici strijelaca Vinicius Junior s 14 godina, predvodnik mlađeg naraštaja novih nositelja igre Reala.

U posljednjih pet El Clasica svih pet slavio je Real. Posljednji su igrali u Superkupu kad su 'kraljevi' slavili nakon produžetaka. Slavili su i na početku sezoni s 2:1 na Camp Nou, a istim rezultatom su sa Santiago Bernabeua ispratili Katalonce prošle godine u travnju. Dvije godine ranije slavili su rezultatima 3:1 i 2:0.

Posljednjih osam utakmica u La Ligi nisu izgubili, a momčad Carla Ancelottija u posljednje vrijeme trpa mreže protivnika. Mallorca i Alaves su prošli s tri gola u mreži, a slavili su i protiv Real Sociedada i Valencije dok su prije toga remizirali s Villarrealom i slavili protiv Granade. Šest od njihovih posljednjih deset gostovanja u La Ligi sadržavalo je tri ili više golova.

Kao i Real Madrid, Barcelona je u izvanrednoj formi i još uvijek nije izgubila utakmicu više od 90 minuta od one u ispadanju iz Lige prvaka od strane Bayerna Münchena u prosincu. Barcelona je neporažena u posljednjih deset gostujućih utakmica u La Ligi.

S takvom formom ove dvije momčadi, unatoč izostanku Karima Benzeme danas, mogli bi gledati festival golova.

OČEKIVANE POSTAVE

Real Madrid (4-3-3):


Barcelona (4-3-3):


ŠTO KAŽE GERMANIA?

Naša kladionica danas daje prednost domaćem terenu pa tečaj na pobjedu Real Madrida iznosi 2.40. Za one koji bi odigrali navijački na pobjedu Barcelonu i tu je dobar tečaj od 3.20, a za sve koji vjeruju u remi na današnjem El Clasicu tečaj od 3.70 daje Germania.

(2.40) Real Madrid (3.70) Barcelona (3.20)

Kako smo najavili, mogao bi danas biti festival golova pa nam se oklada gg i 3+ čini najsigurnijom danas, a za nju dobivate tečaj 1.80 u Germaniji. Za one hrabrije tu je i zbroj golova pa se mogu okušati na okladi 4+ koja donosi tečaj 2.55 ili možda klađenje na neki od specijala Germanije za El Clasico koje možete pronaći OVDJE.

REZULTATI LA LIGA, 29. KOLO:

Petak, 18. ožujka

A.Bilbao – Getafe 1:1

Subota, 19. ožujka

Alaves – Granada 2:3

Elche – Valencia 0:1

Osasuna – Levante 3:1

Rayo Vallecano – Atletico Madrid

Nedjelja, 20. ožujka

Espanyol – Mallorca 14:00

Cadiz – Villarreal 16:15

Celta Vigo – Betis 16:15

Sevilla – Real Sociedad 18:30

Real Madrid – Barcelona 21:00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Karim BenzemaReal MadridBarcelonaCarlo AncelottiXavi Hernandez

Ostale Vijesti