Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Almeyda ga je htio odmah, prva je cijena bila 8 milijuna eura!? Ljubičić je jako inzistirao na odlasku

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.01.24. | 09:00

Dinamov igrač trebao bi potpisati za AEK, Modri će navodno zaraditi oko 4 milijuna eura. Ljubičić je bio velika želja argentinskog trenera još od ljeta

Navijačima nije drago, neki su navodno i ljuti, jer Dinamov igrač odlazi u AEK, u klub koji je ove sezone postao 'veliki i ljuti neprijatelj'. Ne samo na terenu. Protiv transfera glasala su dvojica članova IO-a, Ivan Nauković i Dubravko Skender. No, teško da će ta činjenica išta promijeniti, Robert Ljubičić bi tijekom dana trebao postati novi igrač grčkog prvaka. Jasno, dok to ne bude i službeno, pušemo na hladno...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A kako je uopće došlo do toga da Ljubičić stigne na prag Atene, zašto baš AEK? Naime, sve je počelo u kolovozu, u vrijeme međusobnih utakmica Dinama i AEK-a u pretkolu Lige prvaka, koje su se igrale u sjeni navijačkih obračuna i smrti navijača AEK-a, nogomet je, zapravo, bio u drugom planu. Dinamo je, sjetimo se, ispao iz Lige prvaka remijem u Ateni (2-2), iako je u u sudačku nadoknadu ušao s vodstvom od 2-0 i vizom za play-off u džepu. No, potonuli su Modri u dodatku, Livaković obranio kazneni udarac, ali je Vida zabio za izjednačenje i zahvaljujući pobjedi u Zagrebu (2-1), odveo AEK u iduće pretkolo.

Robert Ljubičić u Ateni je bio strijelac, zabio je za 0-2, odigrao vrlo dobru utakmicu i, za ovu priču posebno bitno, igrao je u veznom redu. Trener AEK-a Matias Almeyda odmah ga je zapisao u svoju bilježnicu i stavio na listu potencijalnih pojačanja. Vrlo brzo, tvrdi grčki portal Sport24, stigao je i prvi upit u Maksimir, a iz Dinama su rekli da je Ljubičićeva cijena osam milijuna eura! Nisu to bili ozbiljni razgovori, tek ispipavanje pulsa, a nisu ni odnosi dvaju klubova tada bili na razini nekog ozbiljnog posla. Međutim, Almeyda nije odustao, nije zaboravio na Ljubičića i vidjevši da mu u Dinamu ne cvjetaju ruže, da je u drugom planu, odlučio je još jednom pokušati - sad. Shvatili su Grci odmah da Dinamo neće više tražiti osam milijuna eura, da su se vremena promijenila, a Almeyda je u razgovoru s Ljubičićem osjetio njegovu želju za odlaskom. To je na kraju i presudilo, Ljubičić je jako inzistirao na odlasku, rekao svima u klubu da on želi otići, da je nezadovoljan statusom u Maksimiru. I, još jedan detalj. Ljubičić se u godinu i pol dana u Dinamu najviše zbližio s Josipom Drmićem, bili su cimeri, uvijek zajedno na treningu, u hotelu... A kako je Drmić u Dinamu otpisan, više nije s momčadi, to je, vjerojatno, dodatno pojačalo Ljubičićevu želju za odlaskom. No, sad cijena više nije osam milijuna, nego dvostruko manja, Dinamo, definitivno, ne zna naplatiti njegove kvalitete. Kad su zadnjih dana pregovori ušli u ozbiljnu fazu, Dinamo je spustio cijenu na pet milijuna, da bi se potom ipak dogovorili na taj, manji iznos.

Almeyda Ljubičića vidi u AEK-u isključivo u veznom redu, u nekim slučajevima na krilu, ali nikako na boku. Što je Ljubičiću najvažnije, uloga koju je imao u Dinamu nije mu se više sviđala, a ni perspektiva u ovom odnosu snaga i uz ove konkurente, nije nudila puno. To je razlog zašto je inzistirao na odlasku. A Dinamo, očito, nema puno prostora za odbijanje ponuda, klub financijski, izgleda, ne stoji baš idealno.



Tagovi

Robert LjubičićGNK DinamoAEK AtenaMatias Almeyda

Ostale Vijesti