REUTERS/Alessandro Bianchi
REUTERS/Alessandro Bianchi

Allegri: "Scudetto? Smirite doživljaje, molim vas"; Pioli: "Nezasluženo smo izgubili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 09:24

Razlitčita raspoloženja u taborima Juvea i Milana nakon derbija

Juventus je u derbiju protiv Milana stigao do spretne i sretne pobjede od 1-0 i to nakon što su Rossoneri ostali s igračem manje u 40. minuti nakon što je Malick Thiaw kao zadnji igrač obrane srušio Moisea Keana. Gosti su brojčanu prednost iskoristili golom Manuela Locatellija, koji je u 63. minuti pogodio za pobjedu, a lopta se prije ulaska u gol odbila od Rade Krunića i prevarila vratara Andreu Mirantea.

No, u samom finišu utakmice u fokus je upao trener Juvea Massimiliano Allegri koji je divljao uz aut liniju. Nakon utakmice je objasnio zbog čega.

„Uzrujao sam se jer smo užasno griješili s loptom u nogama. Čestitao bih Milanu, mislim da je bila izjednačena utakmica. Mi smo igrali dobro defenzivno. Nogomet se sastoji od korištenja prilika, a mi nismo dobro ušli u drugo poluvrijeme, da bi onda ipak pronašli taj pogodak. Na kraju smo morali mirnije privesti utakmicu kraju“, istaknuo je Allegri, pa dodao:

„Nismo im smjeli dati priliku da budu opasni pred našim vratima, Leao je sposoban poništiti tu igračku prednost. Dugo nismo pobijedili Milan, pa stoga moramo biti zadovoljni. Scudetto? Smirite se molim vas, uživat ćemo u ovoj pobjedi, trenutno stanje na tablici nije bitno“.

Strateg Milana Stefano Pioli nije, pak, imao razloga za zadovoljstvo.

„Nismo se nadali ovom rezultatu, ali igrali smo dobro dok smo imali 11 igrača na terenu, pa smo onda igrali dobro i s igračem manje. Nismo bili inferiorni u niti jednom trenutku stoga imam osjećaj da smo mogli i do boda“, smatra Pioli.

„Nismo dozvolili Juventusu gotovo nikakvu priliku, pa mislim da smo s malo više intenziteta mogli otići s dobrim rezultatom“, dodao je trener Milana.



Tagovi

JuventusMilanMassimiliano AllegriStefano Pioli

Ostale Vijesti