Action images
Action images

Alaba konačno prelomio: Odlazim iz Bayerna, ali još ne znam gdje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 14:46

Na današnjoj konferenciji za medije uskoro bivši igrač Bayerna potvrdio je kako nije uspio dogovoriti ništa s Bavarcima te kako će svoj sljedeći ugovor potpisati u nekoj drugoj sredini.

Danas je bio dan D za Davida Alabu, uskoro bivši igrač Bayerna za danas je najavio svoju verziju „odluke“ i mnogi navijači s nestrpljenjem su iščekivali što je odlučio za nastavak svoje budućnosti. Bayernovi fanovi neće biti sretni onime što je rekao, jer je konačno potvrdio kako će sigurno otići na koncu sezone, ali to se i očekivalo jer se već mjesecima najavljuje njegov odlazak. Novi moment je što je priznao kako još ne zna gdje će, iako se pisalo kako ima usmeni dogovor s Real Madridom.

Austrijski univerzalac otići će bez odštete na ljeto kad mu istekne ugovor s bavarskim gigantom, a od zime ima pravo pregovarati sa zainteresiranima bez prijašnje dozvole Bayerna. Navodno su njegovog agenta Pinija Zhavija kontaktirali Real Madrid, Chelsea i Liverpool, međutim Alaba je ostao zakopčan do grla po pitanju svoje bliske budućnosti.

„Nije mi bilo lako odlučiti se za odlazak jer sam u Munchenu proveo 13 godina svoje karijere. Bayern će zauvijek ostati vrlo važan klub u mom životu, ali sad mi je potreban novi izazov,“ započeo je Alaba elaborat o svojoj odluci.

Nagađalo se kako je problem financijske prirode, jer Braco Salihamidžić i društvo navodno nisu htjeli pristati na njegov ugovorni zahtjev od 20.000.000 eura na godinu, ali Alaba kaže kako novac nije razlog:

„Imam još šest, sedam godina karijere pred sobom i trebao mi je novi izazov. Moja odluka nema veze s financijama,“ pravda se.

Ne skriva kako su njegovog agenta zatrpali ponudama gotovo svi vodeći europski klubovi, međutim ne želi ni natuknuti koja bi mogla biti njegova sljedeća destinacja. Nagađalo se kako želi otići jer u Bayernu često mora igrati stopera, poziciju koja mu nije prirodna, međutim Alaba kaže kako to nije utjecalo na želju za odlaskom.

Dosad se najviše pričalo o Real Madridu, navodno je Alaba sam poželio preseliti u španjolsku metropolu, a izvještaji koji stižu iz Španjolske posljednjih tjedana sugeriraju kako je Austrijanac prva želja Kraljevskog kluba za ljetni prijelazni rok.


Tagovi

David Alaba

Ostale Vijesti