Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Aktualni prvak Rumunjske doveo 32-godišnjeg Hrvata

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 23.11.20. | 08:32

U novom klubu će ga dočekati Damjan Đoković, Mateo Sušić i Gabriel Debeljuh.

Ivica Žunić novi je igrač aktualnog rumunjskog prvaka Cluja.

32-godišnji branič rodom je iz Jajca, a praktički cijelu karijeru proveo je u inozemstvu.

Promijenio je nekoliko klubova u Austriji, igrao je za poljski Tychy, ukrajinski Volyn i ruski Orenburg, nakon čega se ponovno vraća u Ukrajinu gdje se priključuje Chornomoretsu.

U veljači 2019.godine priključio se Atyrauu kao slobodan igrač, ali se u Kazahstanu zadržao manje od šest mjeseci nakon čega odlazi u Qabalu.

U Azerbajdžanu je odradio veoma dobru sezonu, ali iako mu se nudio novi ugovor, Žunić se odlučio zahvaliti na ponudi te kao slobodan igrač krenut u potragu za novim poslodavcem.

Njegov novi, i ukupno 13., klub u karijeri je rumunjski Cluj.

Aktualni prvak Rumunjske osvajao je u svojoj povijesti šest naslova prvaka, četiri kupa i tri superkupa te mnogi za njih vjeruju da su - uz Steauu - ponajveći rumunjski klub.

Trenutno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, a Žuniću prilagodba na novu sredinu sigurno neće dugo potrajati budući da su mu novi suigrači postali Mateo Sušić, Damjan Đoković i Gabriel Debeljuh.

Iako Cluj svoju sljedeću utakmicu igra protiv Rome u grupnoj fazi Europske lige ovog četvrtka, Žunić nije registriran za spomenuto natjecanje pa će na svoj debi morati još malo pričekati.

Dodajemo za kraj kako je 32-godišnji središnji branič s novim klubom potpisao ugovor do kraja ove sezone s mogućnošću produljenja.


Tagovi

ClujtransferiRumunjska prva liga

Ostale Vijesti