FRANK AUGSTEIN/Action Images
FRANK AUGSTEIN/Action Images

'Ajde da i to čujemo - prvi čovjek UEFA-e izjavio da je aktualni Euro neregularan

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 09.07.21. | 16:26

Ovakav Euro se više nikada neće održati...

Predsjednik krovne europske nogometne reprezentacije Aleksander Čeferin gostovao je u emisiji BBC-a te je izrekao ono što je većina prosječnih pratitelja nogometa već odavno tvrdila: Euro u 11 gradova je farsa.

"Ovakav sustav natjecanja nije pravedan. Bilo je slučajeva da je neka reprezentacija proputovala 10.000 kilometara, a druga 1.000. Ovakav format natjecanja više nećemo koristiti".

Čeferin je također ustvrdio kako je Platinijeva ideja zanimljiva, ali u praksi jako teško ostvariva, pogotovo ako se u pitanje dovodi regularnost natjecanja.

Hrvatska je tako četiri utakmice odigrala u tri različita grada, a Engleska će svoji sedam odigrati dva od čega šest utakmica u domaćem Londonu i jednu u Rimu.

Organizaciju ovakvog Eura dodatno je otežao koronavirus te je onemogućio nesmetano putovanje navijačima, a u nekim državama poput 'naše lokacije' Škotske, i sami boravak reprezentacija u njima.

I bez koronavirusa bilo bi izazovno letjeti od Rima, preko Bakua do Londona, ne samo za navijače nego i igrače, a u današnje vrijeme cijela procedura je postala još i izazovnija.

Ono što možemo reći jest da se jedinstveni Euro u 11 različitih gradova održao u najgorem mogućem trenutku.


Tagovi

UEFAAleksander ČeferinEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti