REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ajax odbio Atalantinu ponudu od 15 milijuna eura za Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.12.23. | 13:13

Svakako ne bi imalo smisla da u siječnju promijeni sredinu

Kad je ljetos prešao u Ajax iz Dinama, Josip Šutalo ni u najcrnjim snovima nije mogao zamisliti da će Kopljanici odigrati ovako loš prvi dio sezone kao što je to je to bio slučaj. Najtrofejniji nizozemski klub nenadano se našao u velikim problemima, a Sven Mislintat, čovjek koji je u Amsterdam doveo trojicu hrvatskih nogometaša – Josipa Šutala, Jakova Medića i Bornu Sosu – na stražnji je izlaz praktički pa potjeran iz kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ajax se mučio u prvenstvu i Europi, a kritike, jasno, nisu zaobišle ni Hrvate. Iako, posljednje vrijeme se o Šutalu ipak piše nešto pozitivnije. O Sosi i Mediću, još uvijek, ne.

Šutalo je u Ajax stigao za 20.5 milijuna eura te 15 posto od transfera od sljedeće prodaje, a čak i bez tih dodataka je njegov transfer jedan od najvećih u povijesti kluba. Više su plaćeni samo (danas kapetan) Bergwijn (31.25 milijuna eura, Tottenham), Bassey (23 milijuna eura, Rangers) te Haller (22.5 milijuna eura, West Ham).

Činjenicu da neki još uvijek nisu uvjereni u Šutalove kvalitete pokušali su iskoristiti čelni ljudi Atalante. Naime, prema inforamcijama Gianluce Di Marzija, Božica je za Šutala poslala ponudu tešku 15 milijuna eura, ali iz Amsterdama su ubrzo dobili zahvalnicu.

No, zbog jedne 'cake' transfer svakako nije ostvariv u zimskom prijelaznom roku. Šutalo je ove sezone već igrao za dva kluba, Dinamo i Ajax, a Fifin pravilnik onemogućava igračima da u jednoj sezoni igraju za tri različita kluba. Dakle, kad bi se kojim slučajem Ajax i Atalanta 'pronašli' u pregovorima, Šutalo bi svakako u Amsterdamu ostao do kraja sezone budući da nema nekog velikog smisla da preseli u Bergamo pa onda narednih pola godine bude bez službene utakmice.

Kako Šutalo (više) nije opcija, Atalanta se okrenula Rumunju Dragusinu koji već neko vrijeme igra jako dobro u dresu Genoe. Za njega su, navodno, spremni ponuditi 20 milijuna eura, ali iz kluba ga ne misle pustiti za manje od 30 milijuna eura. Što, na neki način, i ima smisla. Pogotovo kad se uzme u obzir da Dragusina prate Arsenal, Tottenham, Newcastle i ostali klubovi.

U svakom slučaju, Šutalo, dakle, ostaje u Ajaxu. Barem do ljeta. A nakon toga tko zna…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AjaxJosip ŠutaloEredivisie

Ostale Vijesti