PHIL NOBLE/Action images
PHIL NOBLE/Action images

Ajax i Villarreal već osigurali prolaz, Milan se izvukao u sudačkoj nadoknadi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 20:52

Česi i Škoti odigrali su 1:1 i potvrdili da u tom susretu favorita nema

Odigrane su prve četiri utakmice osmine finala Europske lige. Najviše razloga za veselje mogu imati u Villarrealu, koji je praktički već osigurao prolazak, a na dobrom putu je i Ajax. Sve je i dalje otvorenu u sudaru Čeha i Škota, odnosno Slavije i Galsgow Rangersa, baš ako i u onom Milana i Manchestera.

To je ujedno utakmica koja je bila u prvom planu ljubitelja nogometa, jer dvoboj Manchestera i Milana najjači je u ovo fazi natjecanja. Međutim, treneri su u njega ušli s velikim problemima i bez nekoliko stožernih igrača. Milan je doputovao bez Ibrahimovića, Rebića, Mandžukića, Calhanoglua i Bennacera, dok Solskjaer nije mogao računati na de Geu, Rashforda, Pogbu, Matu, Jonesa, Cavanija i Van de Beeka.

Unatoč tome gledali smo dobru utakmicu. Milan je imao više prigoda, a i susret je otvorio s dva pogotka, no oba su poništena. Prvi zbog zaleđa, drugi zbog ruke, koju su primijetili suci u VAR sobi. Na odmor se nakon toga otišlo bez pogodaka, no u drugom nismo dugo čekali na njega.

Bruno Fernandes u 50. je minuti sjajnom je loptom pogodio Dialla, a ovaj je majstorski glavom prebacio Donnarummu. Pogodak Manchestera pogledajte OVDJE.

Kada se već mislilo da će Englezi put Italije s golom prednosti ukazao se Kjaer i zabio za konačnih 1:1. Njegov gol u 92. minuti pogledajte OVDJE.

Do kraja susreta Milan je gospodario travnjakom, imao više od igre, ali ne i prave prilike, a bez njih se nije mogla zatresti mreža domaćeg vratara Hendersona.

Kao što smo napisali, Villarreal je već riješio pitanje prolaza među osam. Na gostovanju u Kijevu slavio je 2:0, s pogotkom u svakom poluvremenu. Mrežu domaćina načeo je Torres u 30. minuti, a dokrajčio Albiol u 52. minuti.

Pogodak Torresa pogledajte OVDJE, a Albiola OVDJE.

S još uvjerljivijih 3:0 slavio je Ajax protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Međutim, Nizozemci su pitanje pobjednika riješili tek u nastavku, iako su od samog početka bili znatno bolji. U vodstvo ih je doveo Klaassen u 62. minuti, točno 20 minuta kasnije zabio je Tadić, a u drugoj minuti nadoknade zabio je Brobbey.

Prvi pogodak pogledajte OVDJE, drugi OVDJE, a treći OVDJE.

Za kraj nam je ostao sudar praške Slavije i Rangersa iz Glasgowa. Dvoboj u kojemu nije bilo favorita tako je i završio - remijem. Bilo je 1:1, a svih 90 minuta za goste odradio je Borna Barišić. Tu smo gledali vatreni početak, jer su domaćini poveli već u 7. minuti preko Rumunja Stanciua. Njegov sjajan pogodak pogledajte OVDJE.

Slavija je bila bolja u prvom poluvremenu, ali na odmor nije otišla s prednošću. Škoti su se vratili u 36. minuti preko Helandera i taj se rezultat pokazao konačnim. Pogodak pogledajte OVDJE.


Tagovi

Europska ligaManchester UnitedMilanAjaxYoung BoysSlavia PragGlasgow RangersDinamo KijevVillarreal

Ostale Vijesti