Reuters
Reuters

Agoniji nema kraja: Pogba se vratio, ali se ozlijedio dok je na treningu izvodio slobodnjak!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 09:47

Odigrao je sveukupno 35 minuta ove sezone

Kada se Paul Pogba ovog ljeta vratio u Juventus, za Francuza se govorio da je generalno gledajući najbolji posao u povijesti kluba. Poznato je da je Pogba još kao tinejdžer stigao u Juventus iz Manchester Uniteda kao slobodni igrač. U Staroj Dami Pogba se profilirao u jednog od najboljih igrača svijeta, kandidata za Zlatnu loptu, a kao takvog United ga je vratio u svoje redove za iznos od 105 milijuna eura, tadašnji rekordni transfer u nogometnoj povijesti..

Ne možemo reći da je Pogba u povratničkom mandatu na Old Traffordu bio loš. Za Crvene vragove je odigrao 233 utakmice, zabivši pritom 39 pogodaka uz 53 asistencije, osvojio je pritom Europsku ligu i Liga kup (2017.), a kao igrač Manchester Uniteda osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. i to kao jedan od ključnih igrača Tricolora.

No, s obzirom na njegovu reputaciju, tržišnu cijenu, te povijest koju slavno ime poput Manchester Uniteda nosi sa sobom, Pogba nikada u potpunosti nije opravdao očekivanja te je, nakon podužeg zavlačenja, odbio potpisati novi ugovor s Manchester Unitedom.

Pogba se prošlog ljeta kao slobodni igrač vratio u Juventus koji je na taj način treći put 'opljačkao' engleski klub na francuskom igraču. Prvi put kad su ga Torinezi doveli bez odštete, drugi put kad su ga prodali natrag United za rekordnih 105 milijuna eura, a treći put prošlog ljeta kada su ga ponovno doveli kao slobodnog igrača.

No, Pogba se na ljeto povrgnuo operaciji koljena zbog čega je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u zapisniku utakmice prvi put se našao 29. siječnja protiv Monze. Nije ulazio igru, nakon čega je uslijedila nova pauza. Ipak, u 4:2 domaćoj pobjedi protiv Torina, 28. veljače, Pogba je u igru ušao u 68. minuti pri rezultatu 2:2, da bi Juventus do kraja utakmice zabio dva gola i stigao do pobjede.

Tjedan dana kasnije Pogba je dobio posljednjih 13 minuta u 0:1 porazu od Rome i činilo se da se slavni Francuz polagano vraća na teren. Međutim, na treningu prije domaće utakmice protiv Sampdorije (4:2), odigrane u nedjelju, Pogba se ozlijedio izvodivši - slobodne udarce.

Nakon jednog pokušaja osjetio je bol u aduktoru te će s terena morati izbivati idućih 20 do 30 dana. To znači da ga sigurno neće biti u uzvratu Europske lige protiv Freiburga (četvrtak), iduće kolo u Derbyju d'Italia, protiv Intera na Meazzi. Zatim, neće biti u kadru reprezentacije za početak kvalifikacija za Euro (Francuska je u skupini s Nizozemskom, Irskom, Grčkom i Gibraltarom), kao ni u dvoboju protiv Verone nakon pauze.

Optimistične prognoze govore da bi se na teren mogao vratiti u 29. kolu protiv Lazia u Rimu, realne da će zaigrati tjedan dana kasnije protiv Sassuola u gostima, a pesimistične da će Pogba ponovno biti na terenu tek 23. travnja u Torinu protiv Napolija. Postoje i one najcrnije prognoze, da će se ponovno ozlijediti na treningu, no o tome nitko u Juventusu ne želi razmišljati... (nr)



Tagovi

JuventusFrancuska nogometna reprezentacijaPaul Pogba

Ostale Vijesti