Reuters/Phil Noble
Reuters/Phil Noble

Agonija će potrajati: United neće kupiti napadača na zimu, čeka se ljeto za dovođenje 'kapitalca'.

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 19:30

Problem realizacije muči United od starta sezone

Nije ovo najjednosatvnije razdoblje za navijače Manchester Uniteda. Prvo su morali proći kroz cijelu onu šaradu s Cristianom Ronaldom koji i službeno nije više član Uniteda. Zatim su slušali priče i kako će uskoro na Old Trafford sletjeti jedan od najuzbudljivijih mladih igrača, nizozemski wunderkind Cody Gakpo. Njegov sunarodnjak ujedno i trener Uniteda Erik ten Hag je navodno stalno bio u kontaktu s njim, no 23-godišnjak ne da niej potpisao za Crvene vragove, nego je odšetao u dvorište velikog nemesisa Liverpoola.

Vrhuška Uniteda je imala ideju da dovede Gakpa na posudbu s obavezom kupnje na ljeto što se PSV-u nije pretjerano svidjelo i nizozemski klub je prihvatio oko 45 milijuna eura za novu zvijezdu nizozemskog nogometa.

Sada pak stiže još jedna razočaravajuća vijest, a koju donosi ugledni Guardian, a ta je da United nema namjeru krenuti u kupnju napadača ove zime. Iako su ostali bez C. Ronalda, Ten Hag smatra kako u svojoj svlačionici ima dovoljno napadačke moći da uzguda sezonu do kraja. Što će to rezultatski značiti tek treba vidjeti...

Bez obzira na uvjerenje stratega Uniteda, očito je kako klubu nedostaje napadač od 20-ak golova po sezoni, a za to će morati malo dublje posegnuti u klupku blagajnu.

United je, samo za ilustraciju, zabio tek 20 pogodaka u tekućoj premierligaškoj kampanji, a najefikasniji strijlac kluba je Marcus Rashford koji se može pohvaliti s četiri pogotka.

Impotentnost pred suparničkim vratima najveća je boljka ovog Manchestera i stvar oko koje se moraju pozabaviti svi u klubu. Kako dodaje Guardian, na Old Traffordu intenzivno razmišljaju o nekolicini igrača koje bi pokušali dovesti na ljeto. Prvi pick je Atleticov Joao Felix koji je strašno nezadovoljan u Madridu, no i njegovo dovođenje na posudbu ove zime bi bilo preskupo. A zamrla je, čini se, priča i oko dovođenja napadača Bologne Marka Arnautovića.

Stoga, ako ste navijač Man. Uniteda, pripremite se na golovima skromne utakmice sve tamo do ljeta kada bi se situacija mogla popraviti dovođenjem ofenzivne pomoći.



Ostale Vijesti