REUTERS/Thaier Al-Sudani
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Afrički all-stars: Drogba, Diuf, Okocha i društvo zaigrali na otvaranju Olimpijskog stadiona u Senegalu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.02.22. | 20:04

230 milijuna eura težak projekt završen je uz spektakularnu egzibiciju ponajboljih igrača kontitneta.

Olimpijski stadion Diamniadio, osim što je opremljen s najnovijom tehnologijom uz atraktivan izgled koji uvelike oblikom podsjeća na Allianz Arenu, primat će čak 55 000 gledatelja. Trebao je biti otvoren lani, no rokovi su po običaju probijeni. Otvaranje uz spektakularnu egzibicijsku utakmicu stiglo je sinoć, i to u velikom stilu.

Ljubitelji nogometa u Senegalu se sigurno neće pretjerano žaliti na kašnjenje jer ovo otvorenje stiže u najbolji mogući tren. Nakon osvajanja nedavno završenog Afričkog kupa nacija, gdje je Senegal nakon lutrije jedanaesteraca uzeo naslov najbolje reprezentacije kontinenta, novi stadion je pravi šlag na tortu za sve navijače Lavova iz Terange.

Oni su jučer, zajedno uz cijelu silu nogometnih i političkih moćnika (na otvaranju su viđeni Gianni Infantino, George Weah i Recep Erdogan) svjedočili prijateljskoj utakmici između najboljih igrača Senegala i cijele Afrike. Zbog tekuće natjecateljske sezone, aktivni igrači koji zarađuju plaće u Europi nisu mogli sudjelovati, ali zato su tu bile svima drage umirovljene legende.

S jedne strane smo tako gledali El Hadj Dioufa, Boubacar Sarra, i Demba Bu, dok su Afriku predstavljali Eto’o, Drogba, Yaya Toure, Adebayor, Jay Jay Okocha i Asamoah Gyan, između ostalih. Susret je završio rezultatom 1:1, no puno važnije od konačnog ishoda je činjenica da su veterani opet pokazali kako su i dalje gazde na zelenom travnjaku.

Sve je prštalo od atraktivnih poteza uz krasne pogotke, pa gledatelji mogu biti itekako zadovoljni viđenim na terenu. Za Senegal je gađao Fadiga, dok je Africi prijateljski "bod” donio Jay Jay Okocha, u 48-godini života.,

Inače, prvi veliki natjecateljski susret na ovom stadionu nas čeka 29. ožujka kada će u Senegal stići Egipat u izravnom okršaju za odlazak na Mundijal u Kataru. Finale Afričkog kupa nacija će tako vrlo brzo dobiti reprizu, i to uz golemi ulog,

Spomenimo za kraj kako je stadion otvoren uz inauguralne govore svih važnijih sportskih i političkih čelnika, a gledatelje je zabavljao i glazbeni program uz veliku senegalsku zvijezdu Youssou N’Doura. On je davne 1998. godine skladao himnu Svjetsko prvenstva u Francuskoj , a tu je i veliki duet sa Neneh Cherry uz pjesmu 7 seconds.

Afrički nogomet je u velikom zamahu.

 

 


Tagovi

SenegalEgipatAfrički kup nacijanovi stadion

Ostale Vijesti