Krunoslav Petric/PIXSELL
Krunoslav Petric/PIXSELL

Adrian Mutu želi iduće sezone u svojoj momčadi bivšeg veznjaka Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.05.21. | 12:24

Legendarni rumunjski napadač se želi boriti za vrh

Legendarni rumunjski napadač Adrian Mutu preuzet će klupu Universitatea Craiove. Sve je dogovorio s čelnicima od kojih je tražio odmah i pojačanja za iduću sezonu. Craiova je sezonu završila na trećem mjestu iza Cluja i FCSB-a, a iduće sezone će igrati Konferencijsku ligu.

Za bolji rezultat bivšem izborniku mlade reprezentacije Rumunjske čelnici su obećali momčad s kojom će se boriti za vrh. Na listi su četiri igrača među kojima se ističe ime hrvatskog veznjaka Antuna Palića.

Prema pisanju rumunjskog ProSporta, 32-godišnji Palić je jedna od Mutuovih želja uz još tri igrača, a smatra se da bi pregovori mogli proći glatko jer će doći kao slobodan igrač. Sezonu iza nas odigrao je u FC Argesu s kojim je izborio opstanak u rumunjskoj ligi. Za klub je nastupio u 24 utakmice i zabio dva zgoditka, a njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na 200 tisuća eura.

Palić je tijekom karijere igrao za niz klubova među kojima su Zagreb, Lučko, Croatia Sesvete, Inter Zaprešić i Dinamo Zagreb u Hrvatskoj. Okušao se na Tajlandu igrajući za Bangkog United, a onda i u slovenskoj Krki. Prvi dodir s Rumunjskom bio mu je u Dinamo Bukureštu gdje je igrao u dva mandata po tri sezone, a u međuvremenu je jednu sezonu odradio u belgijskom Mouscronu.

Iz Dinama je otišao u moldavski Sheriff Tiraspol na dvije sezone, a onda se još okušao godinu dana u mađarskom Kaposvaru prije povratka u Rumunjsku.

Osim hrvatskog veznjaka, Craiova na meti ima i Rumunje Mihai Raduta, Gheorghea Teodora Grozava i Raula Rusescua, a s Clujom bi se mogli boriti i za mladog napadača Daniela Paraschiva koji je ovu sezonu zaključio s 11 golova u 27 nastupa.


Tagovi

Antun PalićRumunjskaRumunjska prva ligaUniversitatea CraiovaAdrian Mutu

Ostale Vijesti