Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Ademi upitan za start HNL-a, Josip Šutalo mogao bi se vratiti na travnjak, ali kad će Boško?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 15:45

Dinamov kapetan dobio je u Superkupu neugodan udarac, zbog kojeg je na kraju izišao iz igre i ne zna se hoće li igrati protiv Lokomotive

Dok nogometni eter bruji o mogućem transferu Josipa Šutala, a 'pola Europe' raspituje se za njega te u Maksimiru stoje u niskom startu ako uskoro dođe i prava ponuda, mladi stoper polako se oporavlja od ozljede koja ga je spriječila da odradi pripreme u punom pogonu. Stoga bi Šutalo, ako se do petka ne dogodi senzacionalan transfer, mogao na startu HNL-a protiv Lokomotive (petak, 20 sati) konkurirati za momčad i odigrati prve minute nakon odlične partije protiv Francuza na Stade de Franceu. Uključujući i pripremne utakmice, koje je također promatrao sa strane. Drugo je pitanje hoće li ga u tom slučaju Ante Čačić ipak poštedjeti kao još nedovoljno spremnog i čuvati ga za europsku premijeru idućeg tjedna ili će ga odmah baciti u vatru.

Dok bi se Josip Šutalo mogao priključiti momčadi 'full gas', njegov prezimenjak Boško Šutalo još liječi posljedice operacije trbušnog zida, još ne trenira s momčadi i vrlo je neizvjesno kad će biti na raspolaganju Anti Čačiću. Za prve europske ispite gotovo sigurno ne. Došao je Boško u Dinamo kao vrijedno pojačanje, jedno od najskupljih u Dinamovoj povijesti, Još ga nismo vidjeli na djelu, ta njegova ozljeda komplicira i Čačićeve planove, jer dok se Boško Šutalo ne vrati u trening i počne konkurirati za utakmice, ne može niti Dinamov trener biti posve načisto za koga iz zadnje linije skratiti momčad. Kako Boško Šutalo može pokriti i stopersku i poziciju desnog beka, njegovim konačnim povratkom na travnjak dobio bi jasnu sliku trebaju li mu dvojica desnih bekova i petorica stopera ili će nekoga od njih Čačić otpisati? Zasad je isti razmak, isto odstojanje, svi koji su konkurirali za Superkup, konkuriraju i za Lokomotivu.

Osim, možda, kapetana Arijana Ademija. Dobio je neugodan udarac u dvoboju s Hajdukom, prvo se činilo da ne može nastaviti utakmicu, da će Čačić ostati bez svog kapetana. Onda je ipak nastavio, dobio i žuti karton, a potom ipak napustio teren. I stavio led na nogu, a nije niti primio pehar. već je tu čast prepustio Dominiku Livakoviću koji je utakmicu završio s kapetanskom trakom na ruci. Ademi se pomalo oporavlja, nije u pitanju teža ozljeda, ali je upitno hoće li biti dovoljno spreman za Lokomotivu. Ako ne bude, mogli bismo u veznom redu vidjeti Roberta Ljubičića, u tom bi slučaju lijevi bok zauzeo Petar Bočkaj. Ali, sve tu to još zasad nagađanja, do utakmice su tri dana i može se štošta promijeniti.

A čeka se i odluka oko transfera Komnena Andrića u francuski Clermont Foot. Navodno se radi još samo o detaljima te bi Andrić trebao potpisati za francuski klub iz Ligue 1. A Čačić ostati bez dvojice napadača u nekoliko dana, jer je Deni Jurić otišao na posudbu u Goricu. No, pričekajmo još službeni dovršetak ovog posla, nije gotovo dok ga Clermont ne predstavi u novom dresu...


Tagovi

Arijan AdemiJosip ŠutaloKomnen AndrićGNK Dinamo

Ostale Vijesti