Marija Habljak/Pixsell
Marija Habljak/Pixsell

Ademi: "Slažem se da smo pobjednici prijelaznog roka"; Drmić: "Moj je posao da zabijem više od Livaje"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 07.07.22. | 11:32

"Hoćemo li Petković i ja biti supertandem ovisi o trenerovim idejama", rekao je Drmić, dok je Dario Špikić poručio: "Nadam se većoj minutaži, svejedno mi je igram li lijevo ili desno."

Dinamo je predstavio nove dresove za novu sezonu, zasad dvije garniture, plavu i bijelu. Onu treću predstavit će, sad je to već običaj, tijekom jeseni. Plava, naravno, nije bila upitna, ali oko ove bijele nastale su određene polemike. Tu su boju izabrali navijači preko platforme 'Socios', dakle, izbor i želja navijača su neupitni, no, mnogima se još uvijek teško identificirati s bijelom bojom Dinama, pogotovo što godinama dres nije bio bijel. Ali, to su detalji, stvari o kojima će razmišljati navijači, o ukusima ionako ne vrijedi raspravljati.

Četvorica Dinamovih igrača stigli su podno južne maksimirske tribine u dva auta, praćeni vatrometom i malom dimnom zavjesom, izašli su u plavom dresu Arijan Ademi i Luka Ivanušec, iz drugog vozila u bijelom dresu Josip Drmić i Dario Špikić. Ozbiljna lica, ako tako ozbiljno i odlučno izađu iz maksimirskog tunela u subotu oko 20 sati, put do osvajanja Superkupa mogao bi biti laganiji.

"Svatko ima svoje mišljenje o dresovima, ali meni je važno da naše boje prezentiramo na terenu ponosno.", poručio je odmah Josip Drmić, napadač od kojega se očekuje da u Dinamu nastavi tamo gdje je stao u Rijeci, da zabija i vodi Modre (ili Bijele) prema Ligi prvaka i novim trofejima. Upravo je Drmić jedan od razloga znatiželje među Dinamovim navijačima, razlog zašto mnogi žele na stadion u subotu, vidjeti kako će se švicarski napadač snaći u novom klubu.

"Moram još dobiti taj osjećaj na terenu, nisam imao puno prilika. Ali, prvi dojmovi su dobri, suigračli primili su me odlično, svi su pozitivni", kaže Drmić, koji i sam jedva čeka dvoboj s Hajdukom.

"Prva utakmica uvijek služi da pokaže gdje si treneutno i kakav si, ali meni je dobro da krećemo odmah ovako jako. Teško je reći koliko smo dobri, rotirali smo dosta u ovom periodu, bile su to prijateljske utakmice, koje su nešto sasvim drugo od ovih natjecateljskih. Fizički smo odradili odličan posao, ali teren je opet druga priča. Sad ćemo vidjeti što nas čeka."

Do ove utakmice s Hajdukom ne bi niti došlo da je ono finale Kupa na Poljudu završilo drugačije. A moglo je, Rijeka je povela, golom Drmića?

"Sad to ipak izgleda malo drugačije, naša je momčad bolje posložena, bit će dobar revanš."

Koliko, zapravo, znači ovaj trofej, je li Superkup sam po sebi važan?

"Trofej bi nam puno značio, osjeća se u svlačionici da igramo važnu utakmicu. Ali, važno je i samo po sebi to što je derbi, utakmica s Hajdukom i zato želimo dobiti."

Od Drmića se ove sezone očekuje da bude najbolji strijelac Dinama, HNL-a, da bude ispred Livaje na ljestvici strijelaca?

"Očekivanja su velika, trudit ću se da budem bolji, to je moj posao. Imam kvalitetne suigrače i nadam se da će tako biti. Iako, nije važno tko zabija, već da pobjeđujemo."

Sad je već svakodnevna priča i vječno pitanje mogu li zajedno Drmić i Petković? Iako ih trener Čačić zasad ne vidi u tandemu, već kao konkurenciju jednog drugome.

"Na tu temu samo sam komentirao da je Petković kvalitetan i da mogu uz njega puno profitirati. Hoćemo li mi biti superandem, to je na treneru, naše je samo da dajemo što više za klub."

A Dinamo će na tribinama imati veliku podršku svoje publike, koja je još od proljeća brojna i vjerna. Modri su do četvrtka prodali više od 10 tisuća ulaznica za taj dvoboj (godišnje+jednokratne), moglo bi na Maksimiru biti i 15 tisuća duša. O Superkupu se priča u kvartovima, u kafićima, na špici, Dinamo je 'in' tema u gradu.

"Naravno da to dolazi do nas i da nam je drago. Vladala je odlična atmofera u drugom dijelu prošle sezone, nadamo se da će opet biti tako", govori kapetan Arijan Ademi, koji je na pripremama djelovao svježe i orno. Nije ni čudno, napokon je uhvatio zrak, dobro se odmorio.

"Odmorio sam se tri tjedna i moram priznati da mi je dobro došlo."

Što reći o derbiju, ovom uvodnom u Superkupu? Neki kažu da nije bitan, što, dakako, nije istina.

"Kako nije bitan, svaki je trofej bitan. Ne igra se često Superkuo i zato ga želimo osvojiti. Upoznati smo s Hajdukovom kvalitetom, znamo i našu, samo da nastavimo kao na pripremama i sve će biti u redu."

Javnost je presudila da je Dinamo zasad pobjednik prijelaznog roka, stigli su odlični igrači?

"Slažem se s time! Doveli smo odlične igrače, kvaliteta je veća nego lani, očekujem da će nam svi biti od velike koristi i da ćemo se puno zajedno veseliti. Ljubičić? Odličan igrač, baš sam maloprije govorio da ima dobru budućnost u Dinamu. Drmić? Vidjeli ste kako je igrao u Rijeci i koliko je zabijao, nadam se da će nastaviti i u Dinamu."

Odigrao je Ademi već puno derbija s Hajdukom, osjeća li još nervozu, 'leptiriće u trbuhu' uoči dvoboja sa Splićanima?

"Naravno da osjećam, to je derbi, uvijek je nešto posebno. Koliko god utakmica igrao, to je najveći hrvatski derbi i poseban je osjećaj."

Riječ-dvije o Shkupiju, potencijalnom suparniku u Europi koji je pobijedio 3:0 Lincoln u prvoj utakmici?

"Znam da imaju dosta stranaca, njihov golman Naumovski je reprezentativac, poznajem ga dobro. Brzi su, hitri, tehnički dobri, ali, o tom potom."

 

Jedan od dobitnika priprema je i Dario Špikić. Mogao bi protiv Hajduka startati u prvih 11?

"Osjećam se super, odradili smo kvalitetne pripreme i očekujem da ću ove sezone imati veću minutažu", odlučan je Špikić, koji može igrati na oba krila, dobro se snalazi i lijevo i desno.

"Lijevo ili desno, meni je svejedno."

U Hajduku nije uspio, osjeća li zbog toga neki dodatan motiv za dokazivanje, dodatnu ambiciju?

"Ne, nemam nikakvih osobnih ciljeva u ovoj utakmici, samo momčadski. Da pobijedimo i uzmemo trofej. Hajduk izgleda dobro, bit će to teška utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu."

Iz riječi dinamovaca iskače optimizam, a vidjet ćemo već u subotu jesu li i djela na tom tragu. Rijetko kad se prva utakmica u sezoni čekala s takvom zantiželjom kao ova, nije u pitanju samo trofej, ali dakako da je bitan. Kao i uvijek.



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiDario ŠpikićJosip DrmićHajdukSuperkup 2022Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti