OGNEN TEOFILOVSKI/Action Images
OGNEN TEOFILOVSKI/Action Images

Ademi: „Sad je stvarno bitan samo Šibenik, a reprezentativna stanka nosi zamke“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 08:47

Kapetan Dinama odigrao je utakmicu za pamćenje te je proglašen najboljim igračem na terenu u ogledu protiv Njemačke kad je njegova Sjeverna Makedonija u Duisburgu slavila rezultatom 1:2.

Gotovo svi nogometaši, treneri, sportski djelatnici i novinari bez previše razmišljanja i diskusije istaknulo bi Arijana Ademija kao jednog od najboljih veznjaka, ali i igrača 1. HNL.

Već 'sto godina' Ademi je u Dinamu, vođa je na terenu i u svlačionici, a jedino što mnoge čudi kad se priča o njemu je to kako još uvijek nije ostvario neki unosan transfer u inozemstvo.

Sjeverna Makedonija je 'ukrala' Hrvatskoj Ademija koji jednostavno nije bio spreman u mlađim danima stajati po strani i čekati svoj red da ga se pozove u reprezentaciju. Smatrao je da ima kvalitetu da već tada bio dio Vatrenih, mnogi su se i slagali s njim, ali on se ipak odlučio predstavljati zemlju u kojoj 'sunce vječno sja'.

Ademi je bio glavni igrač svoje reprezentacije u senzacionalnoj pobjedi u Duisburgu protiv Njemačke (1:2). Sudjelovao je u prvom, a u konačnici i asistirao za drugi pogodak kojeg je zabio Elmas. Sjeverna Makedonija ovog će ljeta po prvi put u svojoj povijesti biti na završnici velikog natjecanja, a sad je svima jasno kako to nije slučajno.

„Zasluženo smo pobijedili, stvarno smo odigrali odličnu utakmicu. Došli smo u Njemačku s idejom da napravimo nešto, da pokušamo iznenaditi, znali smo da će nam se ukazati neka prilika. Oni su prekvalitetni da te ne bi u jednom trenutku stjerali u 16-erac, međutim, mi smo ostali mirni, koncentrirani, izdržali smo sve izazove“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Ademi su brojni mediji ocijenili igračem utakmice, ali on se oko toga nije previše 'uzbuđivao':

„Vidio sam te analize, ali mogu samo reći da nikog ne želim izdvajati. Niti jednog pojedinca, bili smo momčad, svaki igrač dao je maksimum, ovo je bila pobjeda našeg zajedništva.“

Zanimljivo, prvi pogodak na utakmici zabila je legenda makedonskog nogometa, Goran Pandev, a to mu je bio 36. pogodak u dresu reprezentacije. Prvog je zabio 2002. godine…

„Mi još tad nismo ni počeli igrati nogomet (smijeh). Svaka riječ o Pandevu je suvšina“, dodao je kapetan Dinama.

„Najbolja godina u karijeri? Ne, zasad nije. Pa nisam još ništa napravio, tek slijede najveće utakmice. I u klubu i u reprezentaciji, ništa još nisam osvojio ove sezone.“

Ademi nikad nije bio tip koji 'leti', kako s izjavama, tako sa svime ostalim. Dinamo je u četvrtfinalu Europske lige, vodeća su momčad 1. HNL, a uz sve to Sjeverna Makedonija je svladala Njemačku te su još ranije osigurali Euro.

„Ne želim davati nikakve senzacionalne izjave, vjerujte, sad je bitan samo Šibenik. Pogotovo što znam kakve zamke nosi reprezentativna stanka, k tome i prije tako važne europske utakmice. Korak po korak, pa da vidimo kamo ćemo stići.“


Tagovi

Arijan AdemiMakedonska nogometna reprezentacijaMakedonija

Ostale Vijesti