Ademi definitivno odlazi: Bjelica uvježbava formacije bez kapetana

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.01.19. | 10:53

Čak šest igrača mogu pokriti njegovu poziciju.

Dinamo je jučer odigrao prvu pripremnu utakmicu pred Dinamovo proljeće. S 2:1 pao je albanski Partizani, a danas prije podne igra se druga utakmica protiv imenjaka iz Dresdena. Nenad Bjelica jučer je koristio 22 igrača, a njih 11 (golmani Danijel Zagorac i Renato Josipović te Petar Stojanović, Arijan Ademi, Ivan Šunjić, Izet Hajrović, Lovro Majer, Mario Gavranović, Mislav Oršić, Antonio Marin i Josip Šutalo) iz raznih razloga ostali su na tribini.

„Na pripremama ne treba preveliki značaj davati rezultatu, ni pozitivnom, ni negativnom. Najvažnije jest da svi svoje minute odrade maksimalno ozbiljno. Bitno je usvojiti automatizme, najvažnije je da se nitko nije ozlijedio“, rekao je Bjelica nakon spomenute utakmice za Sportske novosti.

Prema Bjeličinim najavama danas su protiv Dresdena priliku od prve minute dobili Oršić i Majer, ne i Hajrović koji ima problema s tetivom, Gavranovića boli list, a Šunjić je izvan pogona zbog problema sa pubičnom kosti. Danas sigurno neće nastupiti niti Arijan Ademi, koji ozljedu trbušnog zida vuče još s kraja jeseni, a u medijima, posebno talijanskim, špekulira se kako za njega postoji interes dva rimska velikana, Rome i Lazia.

> Puni kao brod: Dinamo prodajom Ademija ostvaruje rekordnu zaradu u jednoj sezoni (ANALIZA)

Da je Ademi na izlaznim vratima iz kluba, potvrđuje podatak da je Bjelica jučer na njegovu poziciju u 4-1-4-1 formaciji, koja je krenula u prvom djelu utakmice protiv prvaka Albanije, stavio 19-godišnjeg Marka Gjiru koji je opravdao povjerenje, odigrao jako dobro i potvrdio da se na njega u budućnosti svakako isplati računati.

U nastavku utakmice, Dinamo je krenuo u formaciji 4-2-3-1, a na pozicijama defenzivnih veznjaka zaigrala su dva stopera – Emir Dilaver i mladi Bartol Franjić. Dinamov strateg to je opravdao viškom stopera te pripremom za slučaj „ako neki igrači budu morali izostati zbog ozljeda“. Također, u današnjoj utakmici protiv Dynama na toj poziciji od prve minute krenuo je još jedan stoper, Marko Lešković.

Sve to daje povoda za „sumnju“ kako je odlazak Ademija gotova stvar i kako je Bjelica već od prve minute počeo tražiti moguća rješenja na njegovoj poziciji.

No, da Dinamo ne bi trebao imati (pre)velikih problema nakon odlaska Ademija dovoljno je pogledati u aktualni roster momčadi. Šunjić, koji bi trebao biti maksimalno spreman do početka druge polusezone, već je dokazao kako može adekvatno nadomjestiti kapetana. Nikola Moro vraća se na nakon operacije koljena na velika vrata. Pred kraj jeseni osigurao je mjesto u udarnih 11, a i jučer je, osim što je zabio prvi Dinamov pogodak, bio najbolji pojedinac na terenu.

Također, Ademijevu poziciju adekvatno može pokriti i Amer Gojak koji je na jesen imao ofenzivniju rolu u paru s Ademijem ili Šunjićem. U svakom slučaju, Dinamo neće stopirati transfer života za svojeg kapetana. S tom prodajom dodatno će napuniti ionako punu blagajnu, a Ademijevu zamjenu neće trebati tražiti na transfer tržnici, već je Bjelica ima u svojim redovima. I to nekoliko njih – četvoricu veznjaka (Šunjić, Moro, Gojak, Gjira) i dvojicu stopera (Dilaver i Lešković).

> Treba li Dinamo na zimu prodati svojeg najboljeg igrača?

Dinamova veza bez Ademija, opcija 1:

Dinamova veza bez Ademija, opcija 2:

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nenad BjelicaMarko LeškovićEmir DilaverAmer GojakMarko GjiraNikola MoroIvan ŠunjićArijan Ademi

Ostale Vijesti