REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Aaron Mooy završio profesionalnu karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 08:55

Skupio je 57 nastupa za svoju zemlju

Socceroo Aaron Mooy odustao je od svoje profesionalne nogometne karijere za klub i državu, obavijestivši Football Australia i svoj trenutni klub Celtic o svojoj odluci da se povuče. Podrijetlom iz Zapadnog Sydneya, Mooy – koji je skupio 57 nastupa za svoju zemlju – bio je istaknuta figura u nacionalnoj momčadi nekoliko godina, etablirajući se kao glavni oslonac u veznom redu reprezetnacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Imao sam dovoljno sreće da živim svoje snove o igranju za Australiju," rekao je Mooy i dodao:

“Kao mali klinac, počevši s nogometom, gledaš reprezentaciju na TV-u i zamisliš sebe tamo jednog dana – to što sam doživio je nešto na čemu sam zaista zahvalan. Imao sam čast igrati uz neke od najboljih nogometaša koje je Australija stvorila, stvarajući usput prijateljstva za cijeli život. Želio sam zahvaliti svojim suigračima, trenerima i pozadinskom osoblju za svu njihovu podršku i vodstvo tijekom mog vremena sa Socceroosima, prijateljstvo među grupom je nešto što nikada neću zaboraviti.

“Ovo je bila iznimno teška odluka, ali osjećam da je pravo vrijeme da sljedeća generacija dobije priliku iskusiti međunarodni nogomet. Kao grupa uspjeli smo postaviti novu letvicu za Socceroose i vjerujem da imamo talenta koji dolazi kroz to da nadogradimo to dok rad počinje prema 2026.", zaključio je Mooy. (Eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

australska nogometna ligaAustralska nogometna reprezentacijaCeltic

Ostale Vijesti