A sada mercato: Ovih 11 igrača Juventus ima na radaru za ovo ljeto

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.06.15. | 19:00

Samo dan nakon poraza u finalu Lige prvaka, talijanski mediji su se raspisali o novim pojačanjima za Juventus.

Tako Corriere dello Sport donosi veliki popis igrača koje Juventus želi dovesti ili ih je već doveo. Kroz cijeli tekst je intonirano kako 'Stara dama' planski popunjava pozicije s kojima bi u budućnosti mogli imati problema.

Tako je jedno od imena koje se spominje Fiorentinin vratar Norberto Neto. Iako je on svojedobno izjavio kako nikada neće igrati za Juventus, izgleda kako je taj dan jako blizu. Corriere dello Sport donosi kako je taj transfer blizu realizacije, a Neto bi u budućnosti trebao biti prvi vratar kluba. U Juventusu računaju kako će Gianluigi Buffon ostati još najmanje jednu godinu pa su doveli golmana koji bi mogao braniti dio utakmica sljedeće godine. Ili će Juve napraviti ovo što je kod Barcelone dobro funkcioniralo ove godine – jedan golman brani u prvenstvu, drugi u Ligi prvaka i kupu...

Najviše priče se spominje oko sredine terena. I Paul Pogba i Arturo Vidal su na meti velikih momčadi pa je moguće da najmanje jedan, a možda i obojica napuste Torino. Juventus je već jednu alternaciju potpisao – iz Reala je besplatno došao Sami Khedira. On će i bez izlaznih transfera sigurno biti u rotaciji, ali je ipak najveće pitanje hoće li Pogba i Vidal otići. Ako odu obojica, onda će Juventus sigurno posegnuti za još jednim središnjim veznim igračem, a tu se kao favorit spominje igrač Zenita, belgijski reprezentativac Axel Witsel.

Traži se već zamjena i za Andreu Pirla. Iskusni veznjak ima ponudu iz MLS-a na koju još nije odgovorio, a špekulira se da bi odmah otišao u SAD da je Juventus osvojio Ligu prvaka. Ovako će se još malo čekati njegova odluka. U Torinu bi umjesto njega voljeli vidjeti Kevina de Bruynea iz Wolfsburga ili Oscara iz Chelseaja, ali Corriere dello Sport kaže da pregovori oko njih još nisu počeli.

Što se napada tiče, velike su dvojbe u Juventusu oko argentinsko-španjolskog dvojca. Carlos Tevez se još nećka oko nastavka karijere, ali (pre)često se spominjao njegov odlazak da u Torinu ne bi razmišljali o njemu.

Pojavio se i slučaj s Alvarom Moratom. Aktualizirao se njegov povratak u Real Madrid, a sve je dodatno zakuhao njegov otac Alfonso koji je prije nekoliko dana izjavio kako ne isključuje povratak sina u Real, pogotovo kada je trener Rafael Benitez.

Juventus je već doveo Paula Dybalu, ali, ako odu i Tevez i Morata, bit će još dolazaka. 'Osigurače' Juventus ima u vidu dva napadača Sassuola: i Simone Zaza i Domenico Berardi su igrali dobro, a kako je u prvi u 50%-tnom vlasništvu Juventusa, a drugi je igrač 'Stare dame' na posudbi u Sassuolu, tako će obojica biti na početku priprema Juventusa za sljedeću sezonu.

No, to nije dosta. Talijanski list navodi kako bi u Torinu željeli dovesti barem jedno veliko međunarodno ime. Prvi na listi želja je Edison Cavani, a drugi naš Mario Mandžukić koji bi vrlo lako mogao otići iz Atletica.

Iako Corriere dello Sport ističe kako Juventusu ne trebaju obrambena pojačanja, ipak se ističe kako u Torinu budno motre situaciji oko Mehdija Benatije u Bayernu. Ako bivši stoper Rome bude napuštao Bavarsku, 'Stara dama' će se sigurno uključiti u borbu. Zlu ne trebalo...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Norberto NetoSami KhediraKevin De BruyneOscarAxel WitselPaulo DybalaSimone ZazaDomenico BerardiEdinson CavaniMario MandžukićMehdi Benatiaprijelazni rok

Ostale Vijesti