ANNEGRET HILSE/Action Images
ANNEGRET HILSE/Action Images

A kada misli stati? 33-godišnji Lewandowski izjavio da će na vrhunskoj razini igrati još najmanje četiri sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 14:36

Fizička sprema i statistika bolji su mu nego ikad.

Robert Lewandowski jučer je s dva pogotka predvodio Bayern do 3:0 pobjede nad Barcelonom na Camp Nou i tako nastavio sjajnu golgetersku formu koja traje pa... cijelu njegovu karijeru. Još od kada je debitirao za Znicz Pruszkow s 18 godina, preko Lecha i Borussije Dortmund pa sve do Bayerna, Robert Lewadnowski neumoljivo puni suparničke mreže.

Ukupno je u karijeri zabio 469 službenih pogodaka u 636 odigranih utakmica, a ono što je najimpresivnije jest to da što je stariji, to je golgeterski neumoljiviji.

U cijeloj karijeri, Lewadnowski samo u sezoni 2010/11 nije zabio najmanje 20 pogodaka. Tada je zabio tek devet za Borussiju Dortmund, no već od iduće sezone (2011/12) Lewandowski je počeo zabijati 25+ pogodaka, a od sezone 2015/16 Lewandowski nije zabio manje do 40 pogodaka po sezoni. Govorimo ovdje samo o golovima za Bayern, ne računajući golove za Poljsku...

Poljak je u aktualnu sezonu ušao također impresivno, zabio je 10 u uvodnih šest utakmica za Bayern i ako ne dođe do nekakve teške ozljede, opet će premašiti brojku od 40, a možda i 50 golova u sezoni.

Kako stvari stoje, što je stariji, to Lewandowski više zabija..

"Fizički sam spreman i imam ispravan mentalitet. Mogu igrati još četiri sezone na ovakvoj razini. A nakon toga ćemo vidjeti, možda mogu dignuti ljestvicu još malo", rekao je Lewandowski za njemački Bild.

Lewadowski trenutno ima 33 godine što znači da namjerava igrati najmanje do 37, a možda i više...

"Ovog ljeta imao sam najbolje rezultate testiranja u dosadašnjoj karijeri. Ako sam prošle godine imao rezultate kao 27-godišnjak, sada imam rezultate kado da sam 25-godišnjak.Učinak mi je bolji nego ikad. I ovdje ne govorim samo o fizičkoj spremi. Godine su mi samo broj koji ne pokazuje koliko godina zapravo imam".


Tagovi

Robert LewandowskiBayern

Ostale Vijesti