Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

4/4: Rijeka ponovno bez primljenog gola izborila dvoboj protiv slavnog škotskog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 21:52

Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

Nogometaši Rijeke svladali su maltešku Gziru u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Josip Drmić u 27. minuti, na asistenciju ponajboljeg pojedinca susreta Ivana Tomečaka.

Rijeka će u trećem pretkolu igrati protiv četverostrukog prvaka Škotske osnovanog 1875. godine, Hiberniana iz Edinburgha.

Rijeka je u potpunosti nadigrala Gziru, posebno u prvom poluvremenu nakon kojega je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji. Na kraju, Rijeka je stigla do nove zaslužene pobjede, a u četiri ovosezonske utakmice momčad s Kvarnera još nije primila pogodak.

Rijeka se od prve minute postavila autoritativno na terenu, domaćini su kontrolirali utakmicu i polagano stiskali obruč oko gola gostiju. Do 18. minute nije bilo šansi, a onda se otvorilo.

Nakon centaršuta Čerina prvo Abass, a onda iz još bolje šanse nakon odbijanca Prince Ampem nisu uspjeli zabiti. Vižljasti Ampem ubrzo je pokušao nakon lažnjaka, lijevom nogom s 20-ak metara, a priliku je propustio i Čerin nakon dodavanja Tomečaka.

Ivan Tomečak bio je najraspoloženiji igrač Rijeke, gosti ga nikako nisu mogli ukrotiti.

Odlično je u 23. prošao Dmrić, grunuo je loptu suparničkom braniču kroz noge, lijepo probao s 20 metara, ali nije uspio pogoditi mrežu. Taj ‘propust’ ispravio je četiri minute kasnije. Tomečak je centrirao s desne strane, Drmić je nadvisio Habera, spustio loptu i iz blizine zabio za 1:0 vodstvo Riječkih bijelih.

Rijeka je nastavila s nevjerojatnim pritiskom. Prvo je šansu propustio Abass, a onda je Ampem još jednom zaprijetio s distance, ali je Haber ponovno bio siguran.

Jedinu priliku u prvom dijelu Gzira je imala u 22. kada je Davis prošao kroz obranu Rijeke, ali je pucao kraj Labrovićevog gola. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dvije prilike Riječana. Ponovno je Tomečak ubacio s desne strane, lopta je došla do drugog beka Vukčevića koji iz izgledne situacija puca kraj gola. Probao je i Drmić glavom, ali pucao je ravno u Habera.

Rijeka je u nastavku nastavila kontrolirati utakmicu, no Gzira se malo otvorila i češće se našla s loptom na Rijekinoj polovici. Tempo igre su malo ugušile i izmjene, no Rijeka je i dalje bila konkretnija momčad i puno bliža drugom pogotku. Dvije najbolje šanse propustio je Pavičić, prvo mu je udarac obranio Haber, a potom je mu je fantastičan udarac odsjeo na stativi suparničkog gola.

Posljednju veliku šansu za Rijeku je propustio mladi Adrian Liber, no uvjerljivo najbolji igrač gostujuće momčadi, golman Haber otklonio je i tu opasnost.

Rijeka u nedjelju u 21 sat igra derbi protiv Dinama na Maksimiru, a onda i protiv Hiberniana u Edinburghu, 5. kolovoza.



Tagovi

HNK RijekaRijekaKonferencijska ligaGzira UnitedHibernian

Ostale Vijesti