Screenshot YouTube VARCheck
Screenshot YouTube VARCheck

3D analiza utvrdila je li vodeći pogodak Hajduka bio regularan

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 09:46

Dečki s YouTube kanala VARCheck dokazali su da je vodeći pogodak opravdano priznat

Nogometaši Hajduka na vodećem mjestu dočekuju reprezentativnu pauzu. Splićani su u jučerašnjem dvoboju na Poljudu s 3-1 pobijedili Varaždin, istovremeno su Rijeka i Dinamo remizirali, tako da Bijeli imaju 33 boda, pet više od Rijeke koja ima utakmicu manje, odnosno devet bodova prednosti nad Dinamom (dvije utakmice manje).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je više od pola sata lomio otpor Varaždinaca, a pogodak za 1-0 djelo je Rokasa Pukštasa. Amerikanac litavskog porijekla efektno je poentirao u 35. minuti nakon dodavanja Yassinea Benrahoua, a nakon dvoboja na društvenim se mrežama povela rasprava o regularnosti pogotka.

Naime, Benrahou je loptu dostigao kada je većim dijelom bila izvan granica terena, a na televizijskoj snimci nije bilo moguće sto posto utvrditi je li cijelim obujmom prešla gol aut liniju. Situaciju je analizirale ekipa s YouTube kanala VARCheck, koja je primjenom 3D tehnologije utvrdila kako se radi o regularnom pogotku.

"Ovakve situacije mogu biti jako varljive. Ono što ovu situaciju čini još više dvojbenom jest činjenica da u ovom trenutku lopta ne leži na terenu nego ima blagi odskok zbog čega se još više stječe dojam da ona prelazi liniju cijelim volumenom", pojasnili su.




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLVAR sobaVAR suciVideo Assistant RefereeHajdukNK Hajduk SplitNK VaraždinVaraždinsuđenjeSuci

Ostale Vijesti