27-godišnjak koji ima dva nastupa za Francusku i Kamerun dobio otkaz u Wolfsburgu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 17:35

Prije svega tri godine vrijedio je 10 milijuna eura, a danas, kada bi trebao biti u naponu snage, ga transfermarkt cijeni na skromnih 600 tisuća eura.

Ovaj nepredvidivi i brzonogi krilni napadač karijeru je započeo u kultnom francuskom klubu Auxerreu, da bi ga u siječnju 2014. godine za tri milijuna eura otkupio Rennes.

U naredne tri sezone njegova je karijera postepeno išla uzlaznom putanjom, a krajem siječnja 2017. Stigao je poziv iz Bundeslige. Vukovi su za njegove usluge izdvojili pet milijuna eura, a iako je u Njemačku stigao kao veliko pojačanje, velika očekivanja kluba nikako nije uspio ispuniti.

Nakon godine dana u Wolfsburgu Ntep odlazi na šestomjesečnu posudbu u Saint-Etienne gdje je odigrao neke veoma dobre utakmice pa su mu tako u njemačkom prvoligašu odlučili dati još jednu, ovoga puta i posljednju, priliku da pokaže zašto ga je klub doveo za već spomenutih pet milijuna eura. Ipak, na startu sezone 18./19. Ntep se ozlijedio te u cijeloj sezoni nije skupio niti jednu jedinu minutu, a kako bi se vratio u natjecateljski ritam klub ga je u ljeto 2019. odlučio poslati na posudbu u redove turskog prvoligaša Kayserispora.

Ni tamo se Kamerunac s francuskom putovnicom nije naigrao te je u jesenskom dijelu sezone skupio skomnih pet nastupa pa mu se novi trener kluba, Robert Prosinečki, odlučio ranije od dogovorenog zahvaliti na uslugama i poslati ga nazad put njemačkog Wolfsburga.

Jasno, ukoliko za njega nema mjesta u posljednjoj momčadi turskog prvesnta, teško je za očekivati da će se nametnuti među Vukovima pa tako ne možemo reći kako je ovaj razlaz neko veliko iznenađenje.

Zanimljivo je kako je Ntep, osim što je prošao sve mlađe uzraste francuske reprezentacije, dobio priliku nositi dres i A vrste aktualnog prvaka svijeta, a to se dogodilo 2015.godine u prijateljskim utakmicama protiv Albanije (0:1 – ušao u igru umjesto Griezmanna) i Belgije (3:4 – ušao u igru umjesto Girouda).

Nakon što je shvatio da novi poziv francuskog izbornika neće dočekati, Ntep se od 2018. godine odlučio nastupati za Kamerun za kojeg je skupio također samo dva nastupa.

Za kraj dodajemo kako njegova tržišna vrijednost danas iznosi skomnikh 600 tisuća eura, a kako bi vratio samopuzdanje i ponovno ušao u kontinuitet igara vrlo vjerojatno ćemo ga u budućnosti gledati u nekoj od “slabijih” liga. Tko zna, možda čak i u HNL-u…

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Paul-Georges NtepKayserispor

Ostale Vijesti