Reuters
Reuters

20-godišnji slovenski stroj za golove: "Umoran sam od stalnih usporedba s Haalandom"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 10:29

Ovog ljeta Red Bull Salzburg zamijenio je RB Leipzigom...

Slovenski napadač Benjamin Šeško ima tek 20 godina, a već je zabio 61 seniorski gol! Red Bull Salzburg doveo ga je u svoje redove prije četiri godine kao talentiranog kadeta iz Domžala. Prve seniorske minute zabilježio je već sa 16 godina za drugu momčad Bikova Liefering, a u 79 susreta za seniore čak 29 puta zatresao je suparničku mrežu, što je impresivan učinak za tako mladog napadača. Vrlo mlad zaigrao je i za seniore Slovenije za koju je u 22 nastupa već zabio sedma pogodaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dobre igre u Salzburgu i za Deželu omogućili su mu ovog ljeta prelazak u viši rang, RB Leipzig. Ponajboljem njemačkom klubu krenuo je odlično, u šest dosadašnjih utakmica, u kojima je zabilježio tek 173 minute, znači niti dvije 'cijele' utakmice, zabio je već tri pogotka, odnosno zabija svakih 58 minuta provedenih na terenu.

Zbog svoje povijesti (Red Bull Salzburg), konstitucije, praktički identične visine, brzine i mladosti, međunarodni mediji već godinama ga uspoređuju s Erlingom Brautom Haalandom. No, te usporedbe Šešku rade medvjeđu uslugu

"Rekao sam već nekoliko puta, ja sam drukčiji igrač od Haalanda. Zajednička nam je jedino visina. Oboje smo brzi, ali imamo drukčiji stil igre. Uspoređujete me s igračem koji je među najboljima na svijetu. Teško je uspoređivati se s takvim igračem. Ne želim se uspoređivati ni sa kime. Umoran sam od toga. Želim biti samostalna osoba koja teži najboljem", rekao je Šeško kojem je idol u djetinjstvu, kako sam tvrdi, bio još jedan napadač slične mu konstitucije, Zlatan Ibrahimović.

"Obožavao sam ga gledati. Radio je sve što je htio. Sretan sam kad god vidim igrača sličnog njemu".

Za kraj, osvrnuo se i na start RB Leipziga u novu sezonu u kojoj njegov novi klub drži četvrto mjesto, ali sa samo bodom manje od vodećeg dvojca Bayerna i Bayera.

"Moramo nastaviti pobjeđivati. Pred nama je jako puno utakmica i svaku ćemo morati biti na 100-postotnoj razini. Nekada ćemo trebati odigrati i bolje od toga. Imamo stvarno dobru momčad. Iskreno vjerujem da se možemo boriti s Bayernom za naslov".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Benjamin ŠeškoRB LeipzigRed Bull SalzburgErling Haaland

Ostale Vijesti