17-godišnje čudo: City otima Barci novog Danija Alvesa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 19:29

17-godišnjak još nije upisao nastup za seniorski sastav Coritibe, no već je zadobio ogromni interes najbogatijih klubova Starog kontinenta.

Tinejdžer Yan Couto ima tek 17 godina, a skauti Barcelone već su bacili ''šape'' na njega. Desni bočni neodoljivo ih podsjeća na legendu kluba i službeno najtrofejnijeg nogometaša svih vremena, Danija Alvesa, koji upravo proživljava zadnje dane karijere u Sao Paulu.

Trenutna mu je vrijednost svega milijun eura, stoga onaj tko ga želi iz Coritibe dovesti mora reagirati čim prije, a toga nisu svjesni samo u Barceloni. Rođen tek kratko vrijeme prije Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji kada je njegova nacija zadnji put slavila svjetski naslov, još uvijek adolescent je igrač koji je eksponencijalnom brzinom dizao razinu pozornosti koju mu poklanjaju čelnici europskih giganata u zadnjih 12 mjeseci.

Određeni izvori u Brazilu javljaju kako je tamošnji klub iz Katalonije primio ponudu od pet milijuna eura za igrača. No najnovije informacije odaju kako je Manchester City preuzeo vodstvo u ovoj utrci. Štoviše, svijetlo-plavi dres bi trebao obući taman u lipnju kad postane punoljetan, a u pitanju je značajno deblja ponuda s Etihada od 15 milijuna eura. Zanimanje su pokazali i Arsenal te Bayer Leverskusen.

Couto se Coritibi pridružio kad je imao samo 10 godina, a već se tad primijetio njegov talent u vidu brzine i pregleda igre, čime je znatno odskakao od vršnjaka. Također, veoma brzo donosi odluke na terenu, što vuče iz futsala, a time su ga domaći mediji usporedili s još jednim Brazilcem, bivšom zvijezdom Fenerbahčea, Alexom.

Od idola, Couto navodi Cristiana Ronalda, Barcina Adriana (koji je također iz Curitibe), te Rafinhu iz Bayerna. Sudjelovao je 2019. na U-17 Svjetskom prvenstvu, te već tad bio primijećen, gdje je bio branič s najvećim brojem pripremljenih prilika, točnije njih deset.

Odličan je i u defenzivnim zadaćama – imao je 33 oduzete lopte na prvenstvu, po čemu je drugi u svojoj reprezentaciji. Unatoč svim kvalitetama, njegov prvi nastup za seniorski sastav Coritibe se još čeka.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">GLOBO:<br><br>Yan Couto (17) might have a new destination. <br><br>Manchester City has submitted a bid of €9M for the player + €6M in add ons. Barcelona only offered €5M. <a href="https://t.co/IUOjcTF0Sg">pic.twitter.com/IUOjcTF0Sg</a></p>&mdash; Brasil Football(@BrasilEdition) <a href="https://twitter.com/BrasilEdition/status/1222702146518503429?ref_src=twsrc%5Etfw">January 30, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 

 

 


Tagovi

Yan Coutomladi talentiCoritibaBarcelonaManchester CityDani Alvestransferi

Ostale Vijesti