FELINE LIM/Action Images
FELINE LIM/Action Images

124. reprezentacija svijeta šokirala Nigeriju u Lagosu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 22:56

Odigrano je osam utakmica afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dok sutra kreće nastavak europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a po noći i južnoameričke kvalifikacije, danas je odigrano osam utakmica afričkih kvalifikacija za Katar 2022. 40 reprezentacija raspodijeljeno je u 10 skupina, a osvajači svake skupine proći će u iduću rundu.

Uvjerljivo najveće iznenađenje dana dogodilo se u skupini C u kojem je Nigerija na domaćem terenu pogotkom Karla Namngande u 90. minuti izgubila od Srednjoafričke republike. Za Nigeriju su od prve minute zaigrali Victor Osimhen i Kelechi Iheanacho, no niti to nije bilo dovoljno da slome tvrde Srednjoafrikance.

Pogodak Namngande možete pogledati OVDJE.

Nigerija je ipak zadržala vodeću poziciju s dva boda prednosti ispred Srednjoafričke i Zelenortske republike koja je, pak, s 2:1 nadvisila Liberiju u gostima pogotkom napadača Olympiakosa Garyja Rodriguesa u 92. minuti utakmice. Liberija je povela preko Harmona u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, a izjednačio je Monteiro u 52', da bi Zelenortčani do pobjede stigli u sudačkoj nadoknadi dvoboja. Za tri dana Nigerija i Liberija imat će priliku za revanš, ali na gostujućem terenu.

U skupini B Tunis je zadržao prednost pred Ekvatorskom Gvinejom svladavši Mauritaniju na domaćem terenu sa sigurnih 3:0. Mauritance ja načeo veznjak Kolna Ellyes Skhiri (VIDEO), do kraja poluvremena pogodio je napadač St. Etiennea Wahbi Khazri (VIDEO), a konačni rezultat postavio je Seideddine Jaziri (VIDEO). 'Portugalska' Gvineja je, pak, bila bolja od Zambije pogocima Coca (VIDEO) i Nsuea (VIDEO). Zambia je od 25. minute igrala s igračem manje nakon što je Prince Mumba zaradio direktni crveni karton (VIDEO).

U skupini E Uganda je privremeno skočila na čelo ljestvice svladavši Ruandu u gostima s 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Bayo u 41. (VIDEO), a zanimljivo, to je bio prvi i za sada jedini pogodak koji je pao na tri utakmice Ugande u aktualnim kvalifikacijama. Ipak, vodstvo Ugande je kratko trajalo. Mali je s 5:0 razbio Keniju te je prvi dio ove faze kvalifikacija završio kao vodeća momčad skupine. Junak dvoboja bio je napadač Sarpsborga Ibrahima Kone koji je zabio hattrick (22', 36', 45'-11m) i asistirao je "Dinamovom krvniku" Adami Traoeru za prvi gol na utakmici (VIDEO). Konačni rezultat postavio je Moussa Doumbia iz Reimsa na asistenciju Traorea.

Zadnji pogodak Malija pogledajte OVDJE.

U posljednjoj skupini J, Benin je upisao važnu pobjedu na gostovanju kod Tanzanije, a jedini pogodak na utakmici djelo je napadača Metza, Stevea Mouniea. Benin je tako skočio na čelo ljestvice sa sedam bodova, a slijedi ga DR Kongo koji je danas s 2:0, pogocima napadača Chadraca Akola i Deumercija Mbokanija s 2:0 nadvisio Madagaskar.

Sutra je na rasporedu šest utakmica kvalifikacija:

15:00 Malavi - Obala Bjelokosti

18:00 Angola - Gabon

18:00 Kamerun - Mozambik

21:00 Alžir - Niger

21:00 Djibuti - Burkina Faso

21:00 Egipat - Libija


Tagovi

Srednjoafrička RepublikaNigerijanigerijska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine

Ostale Vijesti